20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків потонуло в Тисі, й попередили про небезпеку
У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків потонуло в Тисі, й попередили про небезпеку

У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків потонуло в Тисі, й попередили про небезпеку

У річці Тиса на Закарпатті від початку воєнного стану виявили тіла 28 чоловіків. Вона має стрімку течію та підступні місця, через що особи, які намагаються незаконно перетнути кордон, втрачають життя

Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону 10 травня. За його словами, загалом під час спроб незаконно перетнути кордон, зокрема й через гори, загинули 35 чоловіків.

"Вже зафіксовано в річці Тиса 28 випадків, коли виявляли тіла людей, які загинули. Скоріше за за все, це ті, хто намагалися незаконно перетнути лінію кордону й напрямком для цього вибрали для себе саме лінію кордону, яка проходить по річці Тиса. ...Якщо сюди додати важкодоступні гірські місцевості або інші ділянки кордону, то загалом це вже більше 35 випадків", – розповів він.

Демченко додав, що Тиса є підступною річкою, хоча на перший погляд може не викликати побоювань щодо її подолання.

"Вона підступна річка, яка і має стрімку течію, на днищі є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течія. Тому недостатність сил у порушників під час подоланні річки, підступні місця призводять до того, що людина втрачає життя через необдумані та безглузді дії щодо спроби незаконного перетину кордону", – розповів речник ДПСУ.

Як повідомляв OBOZ.UA, днями в Держприкордонслужбі розповіли, що в Тисі потонули троє чоловіків. Одному з них було лише 20 років. Про страшну знахідку прикордонникам повідомив рибалка.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом