20 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Києві подорожчали вода та опалення: нові тарифи
У Києві подорожчали вода та опалення: нові тарифи

У Києві подорожчали вода та опалення: нові тарифи

У Києві зросла абонентська плата за воду та тепло.

Як передає "Хвиля", про це пише Комерсант українська, посилаючись на співрозмовника у столичній міськдержадміністрації.

Комунальні послуги є необхідною статтею витрат кожного домогосподарства. Їхня вартість безпосередньо впливає на добробут громадян та їх сімейні бюджети. Тому будь-яка зміна тарифів викликає підвищений інтерес та занепокоєння серед населення. При цьому на жителів столиці чекають неприємні зміни – тепер за гарючу воду і тепло доведеться платити більше.

Зокрема, з 1 травня 2024 року постачання гарячої води (без урахування витрат на обслуговування та заміну лічильників) коштуватиме 22,08 гривень. Тобто вартість збільшиться на 6,73 гривні.

Тарифи на воду

Постачання гарячої води (з урахуванням витрат на обслуговування та заміну лічильників) - 36,95 гривень з ПДВ або зросте на 1,76 гривень.

Тим часом постачання теплової енергії коштуватиме 22,38 гривень з ПДВ або збільшиться на 78 копійок. Як зазначається, такою буде ціна без урахування витрат на обслуговування та заміну лічильників. При цьому зверніть увагу, що якщо до послуги входить і обслуговування та заміна теплових лічильників, то з 1 травня її вартість становить 37,25 грн з ПДВ. Тобто дорожче за 6,18 гривень.

У КМДА основною причиною підвищення вартості обслуговування називають зростання прожиткового мінімуму та подорожчання виробничих матеріалів та зазначають, що востаннє абонплата для споживачів підвищувалася кілька років тому.

Там також уточнили, що затвердження нової ціни за абонентське обслуговування відбувається після наказу на підприємстві і не регулюється Нацкомісією з регулювання цін на енергетику та комунальні послуги.

Раніше повідомлялося, як отримати переваги під час оплати за комуналку.

Источник материала
Поделиться сюжетом