16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень – Генштаб
Ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень – Генштаб

Ворог діє по всьому фронту, зафіксовано 108 бойових зіткнень – Генштаб

Ситуація на фронті продовжує загострюватись – російські окупаційні війська активізувалися на всіх напрямках. Загалом за останню добу на фронті відбулося 108 прямих бойових зіткнень між путінською армією та українськими захисниками.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України станом на вечір 11 травня. Загалом, противник здійснив 7 ракетних та 74 авіаційні удари, а також провів 83 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок цих терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнування та пошкодження зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається стабільною без істотних змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На Сіверському напрямку противник утримує військову присутність у прикордонних районах, здійснює диверсійно-розвідувальну діяльність, обстрілює населені пункти з території РФ та укріплює мінно-вибухові загородження вздовж державного кордону України. Більше 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, серед яких Блешня, Хрінівка, Соснівка в Чернігівській області; Басівка, Кіндратівка, Садки, Миропілля, Попівка, Студенок у Сумській області.

На Харківському напрямку ворог, з підтримкою авіації, здійснив атаки в районах населених пунктів Стрілеча, Красне, Мороховець, Олійникове, Лук’янці, Гатище, Плетенівка в Харківській області. Також були нанесені авіаційні удари в районах населених пунктів Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Вовчанськ у Харківській області.

На Куп’янському напрямку наші війська відбили 15 атак у районах населених пунктів Синьківка, Новоєгорівка, Іванівка Харківської області; Стельмахівка Луганської області, де ворог намагався покращити тактичне положення. Авіація ворога завдала ударів в районах населених пунктів Твердохлібове, Сергіївка Луганської області. Понад 10 населених пунктів опинилися під артилерійським та мінометним обстрілом, включаючи Петропавлівка, Степова Новоселівка, Берестове Харківської області.

Источник материала
Поделиться сюжетом