Обстріли Харківщини за добу: росіяни знову вбили та поранили мирних жителів
Обстріли Харківщини за добу: росіяни знову вбили та поранили мирних жителів

Обстріли Харківщини за добу: росіяни знову вбили та поранили мирних жителів

Обстріли Харківщини за добу: росіяни знову вбили та поранили мирних жителів

Ворог, зокрема, застосував артилерію, міномети й авіацію.

Російські війська знову обстрілювали Харківщину. Голова ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки ворожих ударів станом на ранок, 12 травня.

Під артилерійськими та мінометними обстрілами окупантів опинилися 27 населених пунктів: Петропавлівка, Степова Новоселівка, Берестове та інші. Під ударами з авіації були Вільча, Липці, Лиман, Ізбицьке, Веселе, Петрівка, Козача Лопань, Синельникове, Глибоке, Широке та Вовчанські Хутори.

У Вовчанську внаслідок обстрілу загинув 50-річний чоловік.

У Вільчій окупанти КАБом пошкодили корпус геріатричного пансіонату.

Також у Вовчанську через російський обстріл дістав поранення 38-річний чоловік.

Крім того, росіяни вдарили з артилерії по Глибокому: загинув 63-річний чоловік.

У Веселому внаслідок детонації боєприпасу травмовано 37-річного чоловіка.

11 травня після серії масованих обстрілів міста Вовчанськ з різного виду озброєння пошкоджені десятки приватних будинків. Дістали поранення четверо чоловіків від 39 до 64 років, а також 83-річна жінка. 51-річний чоловік загинув.

Синєгубов опублікував фото ворожих ударів по Вовчанську: з-під завалів дістали трьох людей: двох чоловіків врятували, одна жінка загинула.

Голова ОВА розповів, що за минулу добу українські захисники на куп’янському напрямку відбили 19 ворожих атак, зокрема у районах Синьківки, Новоєгорівки та Іванівки Харківської області. На Слобожанському напрямку відбили 12 атак росіян.

Наразі 1377 місцевих жителів евакуювали з Чугуївського району, 2097 з Харківського, 29 з Богодухівського. Ще 570 людей евакуювали волонтери.

Загалом евакуйовано 4073 людей.

Раніше повідомлялося, що війська РФ посилили тиск на Харківщину.  У США кажуть, що передбачали плани росіян щодо наступу в Харківській області та попереджали про це українську владу. У Білому домі прогнозують, що РФ посилить інтенсивність атак найближчим часом, щоб розширити буферну зону, проте значних територіальних проривів росіяни не досягнуть.

Источник материала
Поделиться сюжетом