На Сумщині проводиться евакуація населення з Білопілля та Ворожби – ОВА
На Сумщині проводиться евакуація населення з Білопілля та Ворожби – ОВА

На Сумщині проводиться евакуація населення з Білопілля та Ворожби – ОВА

З населених пунктів Білопілля та Ворожба в Сумській області проводять добровільну тимчасову евакуацію населення. Російські окупаційні війська значно посилили обстріли прикордонних міст та селищ.

Відповідне розпорядження про евакуацію підписав начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх. Про це у понеділок, 13 травня, повідомили на офіційному Telegram-каналі ОВА.

Нині триває оповіщення населення про евакуацію. Артюх наголосив, що йдеться не про примусову, а про завчасну добровільну евакуацію з тих населених пунктів, де кількість обстрілів з боку росіян значно збільшилася.

Усім, хто хоче виїхати з Ворожби та Білопілля, треба звернутися до старост та голів громад. Людей будуть розміщувати в місцях компактного проживання на території області, зазначили в ОВА.

Там також нагадали, що на Сумщині триває евакуація населення з прикордонних громад у межах 5-кілометрової зони від кордону з Росією, яка розпочалась ще в липні 2023 року. Під евакуацію підпадають жителі 115 прикордонних населених пунктів у 15 громадах 4 районів області, які перебувають під постійним ворожим обстрілом.

11 травня міський голова Білопілля Юрій Зарко в коментарі виданню "Суспільне" сказав, що з міста готують евакуацію населення. Попередньо, буде тимчасова евакуація на місячний термін до Сум у місця компактного проживання.

За словами Зарка, є можливість поїхати безкоштовно з Сум до Києва потягом, або до Харкова, Полтави чи Дніпра автобусом.

Цього ж дня Ворожбянська міська рада порекомендувала жителям Ворожби евакуюватися. Місто розташоване за 7 км від російсько-українського кордону.

Як повідомляв OBOZ.UA, на півночі Харківщини упродовж останньої доби зросла кількість масованих артилерійських та авіаційних ударів. Кількість населених пунктів, де точаться бої, за добу зросла, набирає обертів евакуація населення.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом