"Готуються до війни не тільки з Україною": майор Гетьман пояснив, чи зміниться тактика армії РФ з новим міністром оборони. Відео
"Готуються до війни не тільки з Україною": майор Гетьман пояснив, чи зміниться тактика армії РФ з новим міністром оборони. Відео

"Готуються до війни не тільки з Україною": майор Гетьман пояснив, чи зміниться тактика армії РФ з новим міністром оборони. Відео

Російська воєнна загроза все більш очевидна для всього світу. Диктатор Володимир Путін хоче мобілізувати економіку країни на ведення довготривалої війни. Про це свідчать останні кадрові ротації, як то відставка міністра оборони РФ Сергія Шойгу і призначення на його місце Андрія Бєлоусова, та інші.

Про це у подкасті OBOZ.Talk розповів військовий експерт, ветеран російсько-української війни, майор запасу Олексій Гетьман. Він підкреслив, що російська тактика на війні в Україні через зазначені кадрові ротації не зміниться, оскількі російські генштаб та міністерство оборони займаються різними справами.

"Міністр оборони – це менеджерська посада. І Шойгу мав керувати забезпеченням всім необхідним збройних сил. Зміна Шойгу на людину, яка більш розуміється на економічних питаннях по забезпеченню є свідченням, що вони хочуть перевести економіку на більш військові рейки. Це дійсно означає, що вони готуються до довготривалої війни", – зазначив Гетьман.

А ось зміна командування генштаба позначиться безпосредньо на фроні в Україні. Структуру можуть очолити Суровікін або Герасимов, і обидві кандидатури "не краще і не гірше" один за одного.

"Герасимов – людина більш академічна. Це гібридна війна, тактика гібридної війни, застосування інформаційних складових – він же писав декілька "наукових" робіт з цього приводу і він на цьому більш-менш розуміється. Суровікин – це людина більш практична. Просто подивимося, як це позначиться на фронті", – зазначив Гетьман.

Але рішення щодо названих злочинців буде прийнято дещо пізніше, в залежності від того, що буде відбуватись на фронті. Експерт зазначає, що дії росіян вже визначені.

"Вони спробують тиснути на всій ділянці фронту, щоб розтягнути нашу оборону і щоб досягнути якихось успіхів, якогось посилення. Тактичні успіхи у них звісно будуть, бо ще не було такого в історії війн, щоб армія, яка наступає, ніде не просунулася. Але сподіваємось, що це будуть лише тактичні, не стратегічні успіхи. І в залежності від того, наскільки їм вдасться зробити те, що вони запланували, буде прийматися рішення з приводу командування", – розповів Гетьман.

Експерт уточнив, що загарбники планують не тільки війну в Українію, але й напади на інші країни. 

"Це починають розуміти наші друзі та союзники в Європі: цілком можливо, що росіяни спробують тиснути далі, спробують атакувати якусь країну блоку НАТО, щоб перевірити наскільки працює п'ята статтія статуту Альянсу", – підкреслив майор.

Згадана стаття гарантує захист будь-якої країни НАТО усіма силами Альянсу. Але прямо там не сказано, що одразу всі інші країни мають приймати участь у бойових діях. Гетьман припускає, що Кремль "хоче подивитись, як само це буде працювати".

Експерт впевнений, що напад на блок НАТО Росія зробе "обов'язково не так, як в Україні". А як само – є багато сценаріїв, від застосування "зелених чоловічків" до внутрішніх провокацій.

"Наприклад, приватна військова компанія напала на якусь країну Балтії, на Естонію, Литву чи Латвію. Проти кого застосовувати збройні сили країн НАТО? Це ж приватна військова компанія, а не Росія, не Білорусь, ще хтось. Я впевнений, що вони обов'язково це спробують зробити. На жаль, ми це побачимо", – каже Гетьман.

Як повідомляв OBOZ.UA, Росія вже вербує екстремістів на Заході. Руками ультраправих екстремістів Росія планує здійснити низку терористичних нападів у Великій Британії та країнах НАТО. Наразі терористи вербуються "таємними офіцерами російської військової розвідки і найманцями групи Вагнера".

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом