Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Чимало українців ледве справляються з комунальними платіжками, але незважаючи на це, окремі послуги продовжують дорожчати.

Так стало відомо про запровадження нових тарифів на вивезення побутових відходів. Ціни зміняться у місті Олександрія, що на Кіровоградщині. Про це повідомляється на офіційному сайті міської ради.

Вивіз сміття. Фото: скрін youtube

Мораторій, який забороняє підвищення комунальних тарифів, не поширюється на послуги із вивезення сміття. Тому періодично місцева влада переглядає ціни. На такий крок пішли й у Олександрійській міській раді.

Так, місцеве комунальне підприємство звернулося з проханням встановити економічно обґрунтований тариф на послугу поводження з побутовими відходами. Передбачається, що ціна становитиме 181,42 гривні за кубометр відходів з урахуванням ПДВ.

Комунальні платіжки. Фото: скрін youtube

Зокрема, мешканцям багатоквартирних будинків пропонують встановити ціну у 32,05 гривні з однієї особи на місяць, а для мешканців приватного сектору – 33,87 гривні з однієї особи щомісяця.

Поки що новий тариф не набув чинності і до 20 травня місцеві жителі мають можливість подати до комунального підприємства зауваження та пропозиції щодо зміни вартості послуг.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, українців обнадіяли: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, підвищення тарифів і залучення колекторів: водоканальники анонсували "сюрпризи".

Источник материала
Поделиться сюжетом