У Чернівцях зміниться майже 30 директорів шкіл: що трапилось
У Чернівцях зміниться майже 30 директорів шкіл: що трапилось

У Чернівцях зміниться майже 30 директорів шкіл: що трапилось

Керівниця управління освіти міської ради Ірина Ткачук повідомила, що через два роки в Чернівцях відбудеться конкурс на заміну директорів майже у 30 школах. За її словами, у 2021 році очільників закладів освіти було обрано строком на шість років, тож згодом їх контракт завершиться. 

Про це посадовиця повідомила під час прес-конференції. Вона зазначила, що під час воєнного стану конкурс не проводиться, але в такому випадку будуть призначатися виконувачі обовʼязків. 

"Нас чекає хвиля заміни директорів у ліцеях та гімназіях буквально через два роки. Під час війни не проводиться конкурс. Сподіваємося, що все ж війна завершиться. І навіть не будемо чекати два роки, а якомога швидше почнемо, щоби встигнути на 30 шкіл провести конкурс. Якщо ж війна не завершиться, тоді будуть призначатися виконувачі обов'язків", – сказала Ткачук. 

За її словами, є частка директорів закладів освіти, які не бажають продовжувати керувати школами, проте є й ті, які хочуть залишитися. Проте, посадовиця сподівається, що провести прозорий конкурс все таки вдасться. 

Вона пояснила, що раніше було безстрокове призначення на посади директорів, проте згодом цей термін змінили до 6 років. 

Раніше OBOZ.UA розповідав, що директори шкіл вказали важливу причину погіршення якості освіти в Україні.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом