У Дніпрі триває утеплення будинків ОСББ та ЖБК у межах програми "Енергодім": де ведуться роботи
У Дніпрі триває утеплення будинків ОСББ та ЖБК у межах програми "Енергодім": де ведуться роботи

У Дніпрі триває утеплення будинків ОСББ та ЖБК у межах програми "Енергодім": де ведуться роботи

У Дніпрі енергомодернізують будинки ОСББ та ЖБК у рамах програми "Енергодім". Це перший в Україні проєкт утеплення, який поєднує різні форми фінансування.

Робота з утеплення одного з будинків ОСББ кипить на вул. Яскрава, 19.

"Ми потребували таких робіт, адже узимку часто було дуже холодно. Моя оселя розташована на північній стороні й бувало по 13 градусів у квартирі. Добре, що цієї зими будемо підготовлені до холодів", – поділилася місцева мешканка Світлана Берегова.

Утеплення тут проводиться в рамках програми "Енергодім" Фонду енергоефективності спільно з КП "Енергодім" Дніпровської міськради та департаментом з питань самоорганізації населення.

"Така комплексна енергомодернізація допоможе знизити енергоспоживання будинку до 50 %, зменшуючи рахунки за комунальні послуги та енергоспоживання. Ще у 2021 році ми подавали заявку до Фонду енергоефективності. Ми самостійно підготували проєктну документацію і отримали схвалення заявки. Однак через повномасштабне вторгнення не змогли вчасно реалізувати проєкт утеплення будинку. Але відсьогодні уже розпочали роботи, що дуже добре", – прокоментувала Світлана Бардакова, голова правління ОСББ "ТВЕРСЬКА 19".

"Це перший в Україні проєкт утеплення, який поєднує декілька різних форм фінансування – грантові кошти Європейського Союзу, кошти державного бюджету, міста та власні – ОСББ. Тобто на роботи з енергоефективності надає частину грошей фонд. Також з бюджету міста надається фінансування на безвідсотковій основі. Об’єднання повертатимуть кошти завдяки отриманій економії від проведення енергоефективних заходів", – додав Владислав Макарець, начальник організаційного відділу департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міськради.

Роботи у згаданому домі ОСББ планують завершити до початку холодів.

Источник материала
Поделиться сюжетом