"Тривожна операція": експерт пояснив, чи дозволить Лукашенко наступати на Суми з Білорусі
"Тривожна операція": експерт пояснив, чи дозволить Лукашенко наступати на Суми з Білорусі

"Тривожна операція": експерт пояснив, чи дозволить Лукашенко наступати на Суми з Білорусі

За словами військового експерта Романа Світана загрози наступу росіян в Чернігівську область немає, а біля Сум буде подібна "картина" як з Харковом.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко розуміє, що у разі нового нападу російських окупаційних військ на Україну з території Білорусі, ЗСУ завдаватимуть ударів у відповідь по білоруськім військовим об'єктам. Таку думку в коментарі 24 каналу висловив військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан.

"Лукашенко триста раз подумає, подзвонить Сі Цзіньпіну з проханням втихомирити Путіна для того, щоб він не підставляв Білорусь під удар українських військових", — сказав Світан.

Він уточнив, що загрози наступу росіян в Чернігівську область немає. Проте ворог може погрожувати зі сторони Білорусі для того, аби Україна розтягла свої резерви, які є, наприклад, в Донецькій області по додатковій лінії фронту.

"На Харків вони змусили нас перекинути резерви, така ж сама картина буде найближчим часом біля Сум. Саме такі "тривожні" операції росіяни можуть планувати на кордоні України з Білоруссю", — зазначив Світан.

За словами військового експерта, Лукашенко усвідомлює, що під загрозою можуть опинитись білоруські нафтопереробні заводи, якщо з Білорусі будуть "косі погляди" на Україну.

"Це нафтопереробні заводи, які виготовляють дизель, для російської армії, до речі, теж, Мозорський НПЗ, "Нафтан" і т.д., до яких ми дістаємо", — наголосив Світан.

Він також пояснив, що для Лукашенка знищення цих об'єктів буде болючою подією, адже вони збагачують його "кишені".

Для України ж ці заводи стануть легальними воєнними цілями, які будуть знищені, як тільки, з Білорусі буде вторгнення.

Нагадаємо, 16 травня Олександр Лукашенко та президент Азербайджану Ільхам Алієвзустрілися в Баку, куди Лукашенко прибув з офіційним візитом. Обговорювали війну в Україні та ситуацію на Кавказі.

На початку травня політичний оглядач Леонід Швець зазначав, що Олександр Лукашенко не відправлятиме війська воювати в Україну, оскільки тверезо оцінює можливості своєї армії.

Теги по теме
Александр Лукашенко
Источник материала
Поделиться сюжетом