Удари по об'єктах в Криму: експерт вказав на слабке місце ЗС РФ
Удари по об'єктах в Криму: експерт вказав на слабке місце ЗС РФ

Удари по об'єктах в Криму: експерт вказав на слабке місце ЗС РФ

За словами Євгена Дикого, російська ППО є вразливою. З появою ATACMS "діставати" об'єкти у Криму стало простіше, адже Україна знає там кожний об'єкт ППО "буквально до гвинтика".

Україна поступово знищує російську військову машину, а тимчасово окупований Крим є потужною базою цієї військової машини, адже безпосередньо звідти Російська Федерація здійснює бойові вильоти для ударів по українських територіях. Важливість ударів на цьому напрямку обґрунтував ветеран російсько-української війни і колишній командир роти батальйону "Айдар" Євген Дикий в ефірі радіо NV.

За його словами, ATACMSи, яких так довго вимагала Україна від Сполучених Штатів Америки, показали себе в ударах по Бельбеку.

"Дуже характерним є те, що основною "жирною" ціллю, знищеною цього разу, є зенітний комплекс С-300, при тому знищений саме весь комплекс: там і РЛСка знищена, і пускові. Тобто одним влучанням знищено комплекс вартістю кілька десятків мільйонів доларів. Але головне, що це той самий комплекс, який, за заявками росіян, нібито мав збивати ATACMS", — сказав Дикий.

Він вважає, що є дуже важливий аспект, на який в Україні не завжди звертають увагу. Йдеться про слабкі місця у росіян. Одним з таких місць є російська ППО.

"Це те, чого насправді ніхто до війни не очікував. І коли ми намацуємо якесь слабке місце, ми в нього далі дуже жорстко, методично б'ємо. І наразі йде дуже системний виніс російської ППО по всій лінії фронту, по окупованих територіях, а замінювати їм нічим", — розказав експерт.

Дикий нагадав, що минулого року для прикриття фронту та Москви росіяни забрали ППО з Арктики, з Далекого Сходу, а також вперше з 1945 року "оголили" Курильські острови.

Ветеран війни вважає, що в плані завдання ударів по ворожих об'єктах Крим є зручним місцем, адже Україна знає там кожний об'єкт ППО "буквально до гвинтика". З появою ATACMS ефективність боротьби посилюється.

"Одна справа знищувати російське ППО дронами або "Нептунами", яких ми все ж таки робимо не настільки багато, а друга справа, коли з’явилися серійні й дешеві ATACMS. Уже слідом за ними, в пророблену ними дірку, йдуть наші дешеві масові дрони. Тож там іде абсолютно системна робота з таким пошаровим оголенням Криму", — розказав Дикий.

Нагадаємо, 15 травня у Бельбеку лунали потужні вибухи. Партизанський рух "Атеш" заявив про точне попадання і багатогодинну подальшу детонацію головного складу ракетно-артилерійського озброєння військової частини №80189.

На супутникових знімках, які були зроблені 16 травня, свідчать про те, що в результаті атаки були знищені два винищувачі МіГ-31, один винищувач Су-27, а ще один МіГ-29 або серйозно пошкоджений, або знищений.

Теги по теме
Крым
Источник материала
Поделиться сюжетом