Велика таємниця людства: вчені впевнені, що вони знайшли розгадку того, як були побудовані піраміди в Єгипті
Велика таємниця людства: вчені впевнені, що вони знайшли розгадку того, як були побудовані піраміди в Єгипті

Велика таємниця людства: вчені впевнені, що вони знайшли розгадку того, як були побудовані піраміди в Єгипті

Ймовірно, стародавні єгиптяни могли використовувати водойму для того, щоб транспортувати важкі матеріали для будівництва.

Археологи, які працюють на розкопках біля пірамід у Єгипті, знайшли нові докази, що можуть дати відповіді на важливий аспект їхнього будівництва. Стародавні споруди є одними з найбільш знакових у світі та викликають особливий інтерес як в істориків, так і в туристів. Про це повідомляє видання Unilad.

Єгипетські піраміди були побудовані для зберігання останків стародавніх фараонів Єгипту, а найбільшою з них є Велика піраміда Гізи, початкова висота якої — 146,6 м, а найстарішою є ступінчаста піраміда в некрополі Саккара, вік якої становить близько 4700 років.

Однак один аспект пірамід досі особливо хвилює археологів — це те, як їх було побудовано. Зокрема, як туди перевозили тисячі тонн каменю, використаного під час їхнього будівництва. Навіть із нашими сучасними технологіями переміщення такої кількості каменю було б непростим подвигом.

Що ж, тепер археологи, які вивчають піраміди, опублікували статтю, в якій вивчаються докази, що можуть вказати на відповідь — і ні, це не інопланетяни.

Кілька тисяч років тому під час промислової революції у Великій Британії існувала аналогічна теорія транспортування великої кількості промислових матеріалів у такий спосіб, що компенсував би їхню колосальну вагу, — ви робили це по воді.

У Єгипті, поруч із пірамідами, є тільки одна проблема, яку ви, можливо, помітили: відсутність води. І тут на допомогу приходять нові дослідження: команда з Університету Північної Кароліни у Вілмінгтоні припустила, що стародавні будівельники використовували рукав річки Ніл, який зараз загублений під пустелею і сільськогосподарськими угіддями.

Сама по собі ця теорія не була новою, але команда висунула докази, які, можливо, дійсно визначили місцезнаходження загубленого водного шляху.

Співавтор дослідження професор Еман Гонейм розповів ВВС: "Ніхто не був упевнений у розташуванні, формі, розмірі або близькості цього мегаводного шляху до фактичного місця розташування пірамід".

Дослідження проводили по всьому світу, і в ньому використовували нові технології для картування старого відгалуження Нілу, яке, на їхню думку, поховали тисячі років тому внаслідок посухи та піщаних бур. Вони знайшли гілку Ахрамат, що арабською означає "піраміди", яка оточувала 31 піраміду.

Співавтор дослідження доктор Сюзанн Онстайн розповіла ВВС: "Виявлення фактичного рукава і наявність даних, які показують, що існував водний шлях, який можна було використовувати для перевезення важчих блоків, обладнання, людей і всього іншого, дійсно допомагає нам пояснити будівництво піраміди".

Далі вона пояснила, що єгиптяни могли б використовувати "енергію річки для перенесення цих важких блоків, а не людську працю", додавши: "Просто це вимагає набагато менше зусиль".

Раніше Фокус писав про "консерви" кам'яного віку, знайдені на території Німеччини. Для забезпечення себе свіжим м'ясом, стародавні люди брали в подорож черепах.

Також ми розповідали про знайдену в Синайській пустелі резиденцію фараона. Вчені вважають, що вона належала Тутмосу Великому, відомому своїми військовими походами.

Теги по теме
Строительство
Источник материала
Поделиться сюжетом