Знав, що станеться біда: чоловік розповів, як він вижив після масштабної авіакатастрофи
Знав, що станеться біда: чоловік розповів, як він вижив після масштабної авіакатастрофи

Знав, що станеться біда: чоловік розповів, як він вижив після масштабної авіакатастрофи

Перед вильотом у Річарда Лестера було "погане передчуття" — тому він не пристебнув ремінь безпеки і зміг вижити після падіння літака.

Чоловік, якого назвали "наймолодшим вцілілим" в авіакатастрофі 1985 року, в якій загинули 137 осіб, згадав момент, коли він зрозумів, що літак ось-ось розіб'ється. Про це повідомляє видання Unilad.

Річарду Лейверу було дванадцять років, коли він мав летіти рейсом Delta 191 до Сан-Дієго для участі в юнацькому тенісному матчі. Його батько, Ян Лейвер, був його тренером з тенісу, і того дня вони збиралися разом вирушити в подорож.

Але Річард знав дещо, чого не знали інші: за два дні до того, як він сів у літак, у нього було непереборне передчуття, що він ось-ось упаде.

Він розповів людям, що йому почали снитися катастрофи літака, і навіть сказав своїй мамі, що "це не тільки погане передчуття. Я знаю, що станеться катастрофа", але йому ніхто не повірив.

Але тільки після того, як він і його батько сіли в літак, і він пролітав над Далласом на півдорозі, він визирнув у вікно і помітив штормовий осередок — повітряну масу, яка містила висхідні та низхідні потоки в конвективних петлях. Він пояснив, що це було погане відчуття, яке змусило його відчути, ніби "світ почав сповільнюватися".

Річард сказав: "Я відчував, що щось може бути не так. Я пішов у вбиральню, хлюпнув собі в обличчя водою, подивився в дзеркало і одразу зрозумів, що літак от-от впаде. Я знав це."

У цей момент він почув "внутрішній голос", який говорив йому не пристібати ремінь безпеки, і він послухався. Можливо, саме ця порада врятувала йому життя.

Під час вибуху Річарда викинуло з літака на величезній швидкості, він приземлився на прилеглому полі, не маючи можливості ні говорити, ні рухатися через отримані травми.

Саме тоді на місці події зупинився водій вантажівки і витягнув його, сказавши: "З тобою все буде гаразд, синку".

Після цього випробування Річарда мучив посттравматичний стресовий розлад, тривога і депресія.

Раніше повідомлялося, що на затонулому кораблі знайшли "унікальну" 500-річну скриню. Судно, яке називалося "Грифон", затонуло 1495 року після того, як на борту виникла пожежа. Найзначнішою знахідкою стала "унікальна" збройова скриня, яку раніше не могли відкрити.

Теги по теме
авиакатастрофа
Источник материала
Поделиться сюжетом