3 июня, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
"Є альтернатива збиттю ракет": Кулеба просить союзників допомогти, деталі
"Є альтернатива збиттю ракет": Кулеба просить союзників допомогти, деталі

"Є альтернатива збиттю ракет": Кулеба просить союзників допомогти, деталі

Очільник МЗС запропонував союзникам інший варіант допомоги, якщо ті, побоюючись ескалації, не хочуть збивати російські ракети.

Допомога союзників у збитті російських ракет над територією України жодним чином не спровокує посилення бойових дій. Втім, як альтернативний варіант можна надати нашій країні системи протиповітряної оборони та бойові літаки. Про це, як пише "РБК-Україна", заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час спільної пресконференції з його німецькою колегою Анналеною Бербок.

Як підкреслив очільник зовнішньополітичного відомства, не існує жодних аргументів проти того, щоб партнери України допомагали Києву збивати російські ракети. А хто вважає це ризиком ескалації, явно маніпулює, адже Росія єдина займається ескалацією.

"Тому ми просимо партнерів розглянути можливість перехоплювати ракети, не літаки, а шматки заліза. Є альтернатива — просто надайте всі потрібні нам засоби. Ми тоді будемо самі перехоплювати ракети", — зауважив Кулеба.

Міністр додав, що йдеться про системи протиповітряної оборони, а також бойові літаки. Водночас, зазначив він, відмова у цих варіантах є лише позицією умиротворення Росії.

Важливо ППО, 130 F-16, удари по РФ: Зеленський дав нове інтерв'ю, про що говорив президент (відео)

Кулеба пояснив, що Україна завдає ударів по військовим цілям на території РФ, оскільки "звідти приходить смерть та руйнування".

"Якщо хтось думає, що ми будемо чекати своєї смерті у слабкій позиції, то не дочекаєтесь", — наголосив Дмитро Кулеба, додавши, що чим більше наша країна знищить цілей в Росії, тим швидше завершиться війна.

11 травня аналітик BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке висловив припущення, що Україна могла вичерпати запаси ракет для систем ППО Patriot. При цьому він зазначив, що у західних країнах на складах лежать величезні запаси цього озброєння.

Також Фокус писав, що ідея для захисту Харкова зенітно-ракетними комплексами Patriot, як заявив держсекретар Ентоні Блінкен під час візиту до Києва, стала одним із нагальних пріоритетів у постачанні військової допомоги для України.

Теги по теме
война Дмитрий Кулеба Самолет
Источник материала
Поделиться сюжетом