16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
У Харкові співробітник ТЦК побив чоловіка на очах у поліції
У Харкові співробітник ТЦК побив чоловіка на очах у поліції

У Харкові співробітник ТЦК побив чоловіка на очах у поліції

У середу, 22 травня, у Харкові сталася сутичка між співробітниками ТЦК з цивільними. В мережі оприлюднили відео побиття чоловіка людьми у формі. Причому - силу щодо цивільного застосували у присутності поліцейського. На кадрах відео видно, як один з працівників ТЦК бʼє чоловіка та ображає жінку нецензурними словами. У ТЦК прокоментували інцидент.

Там зазначили, що оприлюднене відео неповне та не дає змоги зрозуміти, чому стався конфлікт.

- Попередньо встановлено, що конфлікт розпочався через застосування декількома громадянами, які мали ознаки алкогольного або наркотичного сп’яніння, фізичної сили проти військовослужбовців. Провокативні напади супроводжувались брутальною лайкою та образами гідності військових. При цьому розповсюджується лише фрагмент відео щодо ситуації, зазначені вище епізоди відсутні, - йдеться в повідомленні.

За даними ТЦК, внаслідок нападу невстановлених осіб постраждав солдат роти охорони. Йому наклали шви на забійну рану у районі вилиці.

- У ТЦК та СП цей військовослужбовець проходить службу після важкого поранення, якого він зазнав у лютому 2023 року під час захисту Батьківщини. Переконані, що цьому інциденту, який стався у присутності співробітників Національної поліції, буде оперативно надано відповідну правову оцінку. Після відкриття кримінального провадження командування надаватиме повне сприяння роботі правоохоронних органів, - зазначили у військкоматі.

Водночас командування і особовий склад Харківського ОТЦК засуджує дії військовослужбовців, які піддалися на провокування з боку осіб з неадекватною поведінкою.

- Вони не мали, попри агресивну провокацію, вступати у суперечку та фізичне протистояння. Призначено службове розслідування, за результатами якого будуть вжиті відповідні дисциплінарні заходи. До завершення всіх юридичних процедур і остаточних висновків закликаємо громадськість і медіа утриматись від передчасних висновків і емоцій. Те, що сталося, не є нормальним і командування вживає всіх заходів для унеможливлення таких інцидентів, - підкреслили в ТЦК.

  • Раніше у військкоматі Тернополя виник черговий скандал. У мережі показали відео, на якому нібито  співробітники територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) побили чоловіка.
  • Заступника начальника одного з відділів Самбірського військкомату відправили під цілодобовий домашній арешт через підозру в незаконному позбавленні волі двох чоловіків. Ще одного працівника Самбірського військкомату повідомлено про підозру. 
Теги по теме
Харьков Скандал
Источник материала
Поделиться сюжетом