16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Чоловік 20 років уникав правосуддя, вдаючи глухонімого
Чоловік 20 років уникав правосуддя, вдаючи глухонімого

Чоловік 20 років уникав правосуддя, вдаючи глухонімого

Китайця, якого розшукували за вбивство, більше 20 років не могли знайти, бо він прикидався збирачем сміття з вадами слуху та мовлення в горах провінції Хубей. За інформацією Oddity Central, увечері 22 травня 2004 року чоловік на ім'я Сяо посварився з сусідом у своєму селі Оуміо Дайінг в районі Сяньян міста Сянчен.

Під час сварки він нібито вдарив сусіда лопатою по голові, від чого той помер. Розуміючи, що його можуть посадити або навіть стратити, Сяо тієї ж ночі втік, залишивши дружину та 11-річну дитину.

Він оселився в горах повіту Аньсі в провінції Фуцзянь, де збирав сміття і продавав недоїдки, щоб вижити. Щоб не викликати підозр, Сяо прикидався глухонімим, спілкуючись з людьми лише жестами і посмішками.

Минуло багато часу, але поліція продовжувала його шукати, щоб притягнути до відповідальності за злочин. Хоча він був дуже обережним і жодного разу не зв'язався зі своєю родиною за останні десятки років, поліції все ж вдалося його знайти.

Поліція міста Ансі затримала двірника за бійку з місцевими жителями. Хоча його скоро відпустили, його дані все одно потрапили до національної бази даних.

Порівнюючи старі фотографії Сяо з тими, що є в базі даних, поліція виявила несподівану схожість з чоловіком з провінції Фуцзянь. На його пошуки відправили групу поліцейських. Знайшовши підозрюваного, вони запитали його: "Ви з району Сянчен в місті Сяньян?", на що він одразу відповів: "Так".

"Я мовчав протягом 20 років і відчував, що з'їду з глузду," - сказав Сяо поліції. "Коли я пішов, моєму синові було 11 років, а тепер минуло 20 років. Цікаво, як живе моя сім'я?"

Після повернення до рідного села Сяо показав, де саме сталася сварка з сусідами в той фатальний вечір, хоча його не було дуже довго. Тепер йому доведеться відсидіти термін ув'язнення, від якого він ховався.

Люди, які знали його як сміттяра з інвалідністю, розповіли поліції, що ніколи не підозрювали його в злочині. Він був замкнутим і ні з ким не спілкувався, тому про нього нічого не знали.

Вам буде цікаво дізнатися повертайте без зусиль: ефективне паковання для книг з можливістю обміну від Київського КПК

Источник материала
Поделиться сюжетом