16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Іспанське місто "перетворюється на пустелю": температура повітря сягала 40 градусів, — ЗМІ
Іспанське місто "перетворюється на пустелю": температура повітря сягала 40 градусів, — ЗМІ

Іспанське місто "перетворюється на пустелю": температура повітря сягала 40 градусів, — ЗМІ

За словами Джима Дейла, старшого консультанта Британської метеорологічної служби, географія регіону Андалусія ідеальна для того, щоб сильна спека зберігалася.

Мешканці та туристи одного з найпопулярніших міст Іспанії вже потерпають від сильної спеки, хоча до початку літа залишається ще кілька днів. Про це пише The Mirror.

У Севільї, жвавому центрі південного регіону Андалусія, температура напередодні сягнула 30°C. Місцеві жителі отримали попередження про необхідність готуватися до ще більш спекотних днів. Місцеві метеорологи прогнозують подальше підвищення температури на півдні.

У внутрішніх районах Андалусії максимальна температура повітря наблизиться до 35°C, східний вітер досягне сильних поривів у Гібралтарській протоці, повідомляють у прогнозі метеорологів.

Пік цієї теплової хвилі припаде на неділю. Температура продовжуватиме зростати в таких містах, як Кордова та Севілья.

Національне метеорологічне агентство Aemet очікує підвищення температури до 35°C і 36°C у різних районах Андалусії. Розташована біля підніжжя гір, Севілья часто страждає від сильної спеки, що посилюється гарячими вітрами з Північної Африки. За всіма ознаками, на Севілью, можливо, очікує чергове спекотне літо, як у 2023 році, коли стовпчик термометра кілька разів перевищував 40°C.

Севілья "перетворюється на пустелю"

Через торішню спеку один з експертів прогнозує, що іспанське місто зрештою "перетворюється на пустелю".

"Спекотна погода викликана тим, що вітер дме з Африки, через гори й на рівнини", — пояснив Джим Дейл, старший консультант Британської метеорологічної служби. Він додав, що географія регіону, в якому розташована Севілья, ідеально підходить для того, щоб сильна спека зберігалася.

На тлі того, що останнім часом в Іспанії та інших частинах європейського Середземномор'я почастішали теплові хвилі, експерт припускає, що "ми вступаємо на незвідану територію" в тому, що стосується клімату.

"З плином літа температура підвищуватиметься, і, по суті, місто перетворюється на пустелю", — так звучить невтішний прогноз.

Нагадаємо, що, за прогнозами на поточний тиждень,в Україні очікується літня спека до +30 градусів.

Також повідомлялося, що на початку травня у Варшаві сталася масштабна пожежа:повністю згорів торговий центр.

Источник материала
Поделиться сюжетом