23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Мобілізація в Україні: чи будуть розсилати електронні повістки через додаток "Резерв+"
Мобілізація в Україні: чи будуть розсилати електронні повістки через додаток "Резерв+"

Мобілізація в Україні: чи будуть розсилати електронні повістки через додаток "Резерв+"

За словами заступниці міністра оборони Катерини Чорногоренко, в Україні можна технічно реалізувати вручення повісток в онлайн-режимі, однак це питання ще не врегульовано на рівні закону.

В Україні немає законодавчої вимоги щодо видачі електронних повісток, відповідно зараз українці не можуть отримати повістки через мобільний застосунок "Резерв+". Про це сказала заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Чорногоренко в інтерв'ю Forbes від 23 травня.

Журналісти попросили Катерину Чорногоренко прокоментувати той факт, що користувачі програми "Резерв+", які перебувають за кордоном, побачили повідомлення: "Будьте готові до отримання електронної повістки". За словами чиновниці, цей текст уже виправлено, оскільки питання вручення електронних повісток в Україні ще не врегульовано.

"Електронна повістка зараз не в роботі, тому що треба розуміти, чи буде вона прирівнюватися до офіційного повідомлення", — сказала заступник міністра оборони

Катерина Чорногоренко підкреслила, що в разі ухвалення відповідного закону технічно буде можливо реалізувати вручення електронних повісток. Однак у такому разі виникнуть труднощі з організацією комунікації з громадянами України за кордоном.

"Щойно буде завдання на рівні постанови уряду або на рівні закону, будемо дивитися, як це реалізувати", — зазначила Катерина Чорногоренко.

Нагадаємо, спікерка Дніпропетровського обласного Територіального центру комплектування Альона Кузіна в інтерв'ю від 22 травня заявила, що після того, як військовозобов'язаний зареєструвався в застосунку "Резерв+" і оновив свої дані, його викличуть до ТЦК і СП за повісткою або в інший спосіб.

Крім того, Кабмін постановив, що з 18 липня українцям зможуть надсилати повістки поштою. Якщо військовозобов'язаний відмовився отримувати повістку на пошті або не проживає за відомою ТЦК адресою, його все одно вважатимуть повідомленим про виклик до військкомату.

Теги по теме
Армия
Источник материала
Поделиться сюжетом