23 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Просування ворога на Харківщині й під Авдіївкою за останню добу немає: у Нацгвардії розповіли про ситуацію. Карта
Просування ворога на Харківщині й під Авдіївкою за останню добу немає: у Нацгвардії розповіли про ситуацію. Карта

Просування ворога на Харківщині й під Авдіївкою за останню добу немає: у Нацгвардії розповіли про ситуацію. Карта

Окупанти не мали просування на Харківському та Авдіївському напрямках протягом останньої доби. Загалом на лінії фронту в Україні сталося 121 боєзіткнення.

Про це повідомив речник Національної гвардії України Руслан Музичук в ефірі телемарафону вранці 23 травня. Він розповів, що під час наступу на Харківську область активність ворога на інших напрямках не знижувалася.

Окупанти намагалися тримати в напрузі всю лінію фронту, зазначив Музичук. Зокрема, йдеться про Покровський, Курахівський напрямок та район Часового Яру.

"Просувань ворога на Харківщині немає за останню добу, і в Авдіївці на східних напрямках наші захисники свої позиції утримують", – сказав він.

На Харківському напрямку великої кількості боєзіткнень немає, ворог продовжує залучати групи піхоти, щоб прорватися в бік села Липці.

"Наші військовослужбовці, зокрема бійці спецпризначення "Омеги" Національної гвардії, які тут виконують задачі, ці групи аіхоти виявляють, ефективно знищують за допомогою FPV-дронів. Також мають місце й вогневі контакти з використанням стрілецької зброї, артилерії", – розповів речник.

Характерним також є застосування ворогом великої кількості авіації, авіаударів, на ділянках, де ворог намагається досягти успіху.

Це здебільшого застосування КАБів, в першу чергу для руйнування і населенних пунктів, і позицій, де виконують задачі наші захисники, додав Руслан Музичук.

За його словами, найбільша активність противника фіксувалася на Курахівському напрямку – майже третина від загальної кількості боєзіткнень.

Як повідомляв OBOZ.UA, в ISW зазначили, що українські захисники нещодавно відбили частину територій біля Вовчанська, тривають активні бої. Війська РФ не припиняють атак і нещодавно дещо просунулися в районі міста.

Військовий 57-й ОМПБр "Історик" розповів, що окупанти в районі Вовчанська використовують звичну для себе тактику – стирають місто з землі, як діяли в Бахмуті та Авдіївці.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом