16 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Українців годували небезпечними підробленими продуктами: що виготовляли ділки
Українців годували небезпечними підробленими продуктами: що виготовляли ділки

Українців годували небезпечними підробленими продуктами: що виготовляли ділки

В Україні викрили підпільний цех із виробництва харчових продуктів. Шестеро осіб без документів в антисанітарних умовах виробляли та продавали каву, їжу швидкого приготування та спеції.

Про це повідомили у Бюро економічної безпеки ( БЕБ ). Там наголосили: під час обшуків детективи Бюро вилучили лінії для виробництва желатину. А також:

  • спецій;
  • перцю;
  • кави.

Крім того, було вилучено пакувальні верстати для обробки пакування, компресори. А також: бетонозмішувач, який використовувався для змішування спецій.

Окрім того, співробітники БЕБ провели вилучення рулонних стрічок та упаковок для фасування фальсифікованої продукції під відомими брендами. А ще:

  • чорнові записи;
  • мобільні телефони;
  • автомобіль;
  • квитанції, що "підтверджують продаж фальсифікованої продукції".

Наразі триває слідство.

Де безпечно купувати їжу

У свою чергу, Держпродспоживслужба наголошує на небезпеці, яку несе придбання продуктів у місцях стихійної торгівлі. Адже це загрожує здоров'ю споживачів.

"Продукти, які продаються в непризначених для цього місцях, із необладнаного належним чином автотранспорту в антисанітарних умовах, які не пройшли ветеринарно-санітарної експертизи, – це потенційна небезпека для здоров’я споживачів", – зазначили експерти "Захисту прав споживачів".

При цьому наголошується: офіційними місцями для торгівлі харчовими продуктами є лише продовольчі магазини. А також агропродовольчі ринки.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше детективи БЕБ викрили підпільне виробництво алкоголю у Волинській області. Свою продукцію ділки продавали по всій країні під виглядом понад 50 відомих світових брендів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом