В Україні в обмінники та АЗС "постачали" підроблену валюту: що вирішив суд
В Україні в обмінники та АЗС "постачали" підроблену валюту: що вирішив суд

В Україні в обмінники та АЗС "постачали" підроблену валюту: що вирішив суд

В Україні засудили до ув'язнення двох фальшивомонетників – вони отримали по 5 років позбавлення волі. Встановлено, що фігуранти збували підроблені гроші через обмінні пункти та АЗС.

Про це повідомили у Бюро економічної безпеки (БЕБ). Втім, зазначили там, сидіти шахраї не будуть:

  • організатора схеми "звільнили від відбування основного покарання у вигляді позбавлення волі з випробувальним строком на 3 роки";
  • його спільницю також звільнили від позбавлення волі, але з випробувальним строком на 1 рік.

Водночас, організатора позбавили права займатися діяльністю, пов'язаною з обігом іноземної валюти, на 2 роки – і не стали конфіскувати його майно. Уникла конфіскації і його спільниця.

"Встановлено, що фігуранти, перебуваючи в змові, збували підроблені грошові кошти через обмінні пункти та на АЗС. До того ж один із підозрюваних, аби легалізувати гроші, отримані злочинним шляхом, придбав квадроцикл та різноманітне майно для власних потреб. Квадроцикл, який буковинець придбав за фальшиву валюту, конфіскували в дохід держави", – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв OBOZ.UA, також судитимуть шахрая, який придбав з метою збуту фальшиву валюту. Під час обшуку в нього вдома було виявлено 1 400 доларів. Загрожує ж шахраю позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом