На Кіровоградщині чоловік написав заяву про те, що не буде воювати: яке рішення суду
На Кіровоградщині чоловік написав заяву про те, що не буде воювати: яке рішення суду

На Кіровоградщині чоловік написав заяву про те, що не буде воювати: яке рішення суду

У Кіровоградській області чоловік, якого визнали придатним до служби, відмовився від мобілізації. Після отримання повістки він не з'явився до ТЦК, а натомість подав заяву про небажання служити в армії.

Це стало відомо з вироку Онуфріївського районного суду Кіровоградської області. Деталі порушення Після отримання повістки чоловік мав 8 грудня 2023 року з'явитися до ТЦК, але обрав інший шлях і подав заяву про відмову від військової служби.

На суді він не заперечував своєї провини. Відмову служити пояснив тим, що "сам є сиротою, має на утриманні двох малолітніх дітей, які навчаються у школі, хворіє, має високий тиск".

Суд визнав його винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (стаття 334 Кримінального кодексу України). Як покарання йому призначили один рік іспитового терміну.

Раніше Politeka також писала про чоловіка з Черкаської області, який півроку ховався від ТЦК. Повістку він отримав у листопаді 2023 року, однак ухилився від мобілізації. На суді цей чоловік свою провину не визнав. Він заявив, що в день отримання повістки був хворим, що і стало причиною його неприбуття до Територіального центру комплектування. Окрім того, він не з'явився на повторний виклик.

Останні новини України:

Українці можуть отримати штраф за ігнорування повістки: на яку суму покарають ухилянтів

Рідного брата вже мобілізували: українець ухилився від призову, суд його суворо покарав

"Це дуже низько — ховатися": військовий присоромив чоловіків, які ховаються від призову

Теги по теме
Черкассы
Источник материала
Поделиться сюжетом