Влучили куди треба: ЗСУ завдали удару по окупованому Донецьку. Відео
Влучили куди треба: ЗСУ завдали удару по окупованому Донецьку. Відео

Влучили куди треба: ЗСУ завдали удару по окупованому Донецьку. Відео

У середу, 29 травня, в окупованому Київському районі Донецька прогримів вибух. В результаті інциденту над містом з’явилася густа димова завіса, а очевидці розповідають про "купу тіл" загарбників.

Про це повідомляють місцеві пабліки. Наразі ніякої офіційної інформації від "влади" окупантів немає. Влучили, куди треба, коментують подію українці.

Удар було нанесено у будівлю поруч з друкарней "Донеччина" та АЗС, яка кілька років не працює. За зазначеними координатами 48.052439431647365, 37.77623250091468була будівля "Донбассгражданпроєкту", яка наразі знищена повністю. Повідомляється. що там була військова база росіян.

За словами очевидців, вибух був настільки сильним, що його можна було почути навіть у віддалених районах Донецька.

Жителі окупованого українського міста сперечаються, чим саме було нанесено удар. Найчастіше звучить версія з HIMARS.

Як повідомляв OBOZ.UA, оскільки саме Україна стала жертвою збройної агресії РФ, тож вона має повне право використовувати для оборони всі доступні засоби. Таку думку висловив прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала.

Фактично він підтримав заклик генерального секретаря НАТО Єнса Столтенбергазняти обмеження на використання західної зброї для ударів по цілях на території РФ.

Нагадаємо, раніше схожу позицію щодо обмежень на застосування західних озброєнь висловила міністерка оборони Нідерландів. Кайса Оллонгрен заявила, що Україна має право бити по території РФ західною зброєюі що це не має бути темою для дискусій.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом