На які електромобілі стрімко знизилися ціни у 2024 році: список
На які електромобілі стрімко знизилися ціни у 2024 році: список

На які електромобілі стрімко знизилися ціни у 2024 році: список

Аналітики ринку давно прогнозували початок зниження цін на електромобілі, адже обережність покупців до авто з електричними двигунами падає, а попит натомість росте. І от чимало виробників уже анонсували зниження цін на деякі моделі.

Журналісти американського видання Top Speed склали рейтинг електромобілів, які найбільше подешевшали на ринку США. Очікується, що зниження цін відбудеться і в інших країнах світу.

Tesla Model X, Model Y та Model S

Зниження ціни: 2000 доларів

Tesla знизила ціни на три з п'яти своїх моделей у США ще на 2000 доларів. Таким чином бренд намагається не випасти із конкурентної боротьби, де йому на п’яти наступають чимало конкурентів, особливо Ford і General Motors, які вкладають значні кошти у виробництво більш доступних електромобілів. Це зниження цін є частиною стратегії Tesla щодо балансування виробництва та попиту. Останнім часом частка Tesla на ринку продажів електромобілів у США знизилась з 80% у період з 2018 по 2020 рік до 55% у 2023 році

BMW i4 та i5

Зниження ціни: від 5000 доларів плюс знижка лояльності

Електричні седани від BMW цього року продаються зі знижкою в 5000 доларів. Крім того, BMW надає знижки за програмою лояльності нинішнім та колишнім власникам моделей бренду: 1000 доларів за i4 та 1500 доларів за i5. Якщо додати до цього вигідні умови кредитування, то загальна економія може скласти 9000 доларів. І це за розкіш мати BMW.

Ford F-150 Lightning

Зниження ціни: 5500 доларів

Компанія Ford оголосила про значне зниження цін на кілька комплектацій F-150 Lightning, щоби привести виробництво у відповідність до попиту клієнтів. На додачу до здешевшання, модель отримала кілька оновлень: ліпшу систему регулювання температури акумулятора та вдосконалений дисплей для розширеної інформації про зарядку.

Nissan Ariya EV

Зниження ціни: 6000 доларів

Японський автоконцерн теж відреагував на рішення Ford та інших виробників знизити ціни на популярні електричні моделі. Ariya 2024 року випуску при цьому пропонує широкий вибір комплектацій з різними функціями і ємністю акумулятора. Окремі комплектації подешевшали на 3000 доларів, а от повнопривідний e-4ORCE Platinum+ потужністю 389 к. с. втратив аж 6000 доларів вартості.

Hyundai IONIQ 6

Зниження ціни: 7500 доларів

Фактично, водії у США отримали пільгу на купівлю всіх комплектацій комплектації IONIQ 6 2024 року. Так ціна для них скоротилась на 7,5 тис доларів, зробивши корейський електромобіль значно доступнішим. Тепер він коштує відчутно дешевше, ніж нова Tesla Model 3 Highland. Hyundai пояснює такий крок розширенням і підвищенням ефективності виробництва електромобілів.

BMW i7 та iX

Зниження ціни: 7500 доларів

BMW пропонує в США суттєві пільги при покупці лінійки електромобілів 2024 року: седан i7 і позашляховик iX отримують знижку в 7500 доларів. Ця знижка надається у вигляді різних програм кредитування. Також власники інших авто BMW можуть отримати зниження ціни за програмою лояльності. Економія складе 3000 доларів. Загалом за сумою різних програм на ці моделі можна отримати знижку до 13 000 доларів.

Ford Mustang Mach-E

Зниження ціни: 8100 доларів

Ford оголосив про суттєве зниження цін на свій електричний позашляховик Mustang Mach-E. Вартість прийшлось переглянути після падіння продажів на 51% у січні. Аналітики скоригували ціну, привівши її у більшу відповідність до ситуації на ринку. Зараз Mach-E став більш конкурентоспроможним у порівнянні з такими конкурентами, як Tesla Model Y.

Volkswagen ID.4 AWD Pro S

Зниження ціни: 13 000 доларів

Найбільшу економію на моделі в США можна отримати, якщо взяти авто в лізинг. Ця значна знижка є частиною зусиль Volkswagen щодо очищення складських запасів у рамках підготовки до випуску нових моделей електромобілів. До того ж бренд хоче зберегти свої позиції на ринку – минулого року  ID.4 був п'ятим серед найбільш продаваних електромобілів у США. Ріст у порівнянні з 2022 роком склав ад 84%. Нова знижка робить модель однією з найбільш конкурентоспроможних електричних позашляховиків в Америці.

Hyundai IONIQ 5

Зниження ціни: 15 000 доларів

Взявши IONIQ 5 у лізинг американські водії можуть зекономити аж до 15 000 доларів. При стартовій ціні 41 800 доларів IONIQ 5 вже є одним з найдоступніших електричних позашляховиків, і ця угода значно підвищує його позиції. IONIQ 5, побудований на спеціальній платформі E-GMP від Hyundai, забезпечує запах ходу до 490 км та має можливість швидкої зарядки 800 В, що дозволяє заряджати його з 10% до 80% лише за 18 хвилин. Це робить його висококонкурентним варіантом на ринку електромобілів, особливо в порівнянні з такими моделями, як Ford Mustang Mach-E та Nissan Ariya. Зараз корейська компанія обігнала Ford і GM і стала другим за продажами брендом електромобілів у США після Tesla.

Mercedes-Benz EQS

Зниження ціни: 19 442

Mercedes-Benz оголосив про значне зниження цін на свій позашляховик EQS, знизивши вартість майже на 20 000 доларів. Таким чином концерн прагне залучити якомога більше водіїв до користування електромобілями. При цьому бренд прагне очолити тенденцію стимулювання продажів за рахунок зниження цін на тлі зростання складських запасів електромобілів.

Раніше OBOZ.UA розповідав, які моделі вживаних авто були визнані найкращими для водіїв-початківців.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом