Власник забезпечив себе до кінця життя: рідкісну іграшку продано за 525 000 доларів
Власник забезпечив себе до кінця життя: рідкісну іграшку продано за 525 000 доларів

Власник забезпечив себе до кінця життя: рідкісну іграшку продано за 525 000 доларів

Розмальована вручну фігурка мисливця за головами Боба Фетт, який стріляє ракетами, вважається одним з двох вцілілих екземплярів.

Надзвичайно рідкісну фігурку Боба Фетта із відомого фільму "Зоряні війни" заввишки всього 9,5 см продали на аукціоні за рекордні $525 000. Про це повідомляє видання UPI.

Співробітники аукціону Heritage Auctions оголосили, що цей експонат став найціннішою вінтажною іграшкою у світі після того, як 31 травня за неї виручили рекордну суму.

Вартість Боба Фетта навіть побила рекорд Барбі з діамантом в 1 карат, яку продали за 302 000 доларів у 2010 році.

За словами експертів, розмальований вручну мисливець за головами, який стріляє ракетами, вважається одним з двох вцілілих екземплярів, виготовлених для лінії іграшок "Зоряні війни" компанії Kenner у 1970-х роках.

Фігурку Боба Фетта продали на аукціоні за рекордні $525 000
Фото: Heritage Auctions

"Фігурка Боба Фетта, який стріляє ракетами, давно стала настільки міфічною, що люди по всьому світу в курсі про її існування, навіть якщо взагалі нічого не колекціонують. Ця унікальна іграшка стала найціннішою у світі й має всі шанси увійти до книги рекордів", — зазначив виконавчий віцепрезидент Heritage Auctions Джо Маддалена.

До речі, іншу статуетку Боба Фетта в оригінальному пакуванні, випущену в 1979 році, продали на аукціоні 31 травня за $84,375.

Нагадаємо, раніше Фокус писав, що новозеландський аукціонний дім Webb's повідомив, що єдине перо вимерлого птаха гуйя стало найдорожчим пером у світі після того, як було продано за 28 417 доларів. Птахів гуйя вважали священними у народу маорі, і їхнє пір'я прикрашало головні убори вождів і членів їхніх сімей. Востаннє їх бачили 1907 року.

А от 37-річний блогер Вейд Венчур із США купив на аукціоні комірку для зберігання речей за 325 фунтів стерлінгів (16 тис. грн) і був приголомшений, коли заглянув всередину. Перед тим, як придбати підсобне приміщення, чоловік переглянув кілька знімків, на яких було показано лише вхід.

Источник материала
Поделиться сюжетом