Не хоче йти: жінка вломилася в будинок через 13 років після примусового виселення
Не хоче йти: жінка вломилася в будинок через 13 років після примусового виселення

Не хоче йти: жінка вломилася в будинок через 13 років після примусового виселення

Марія Меррітт прожила на вулицях міста понад 10 років. Жінка рилася в сміттєвих баках і була залежна від наркотиків. Шанс повернути колишнє життя з'явився в неї під час пандемії COVID-19.

Марія Меррітт жила у своєму будинку в Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія (США), з чотирма дітьми з 1995 до 2007 року, а потім її виселили на початку Великої рецесії. Вона повернулася у своє житло 2020 року. Про це пише Daily Star.

Бездомна жінка, яка вломилася у свій порожній колишній будинок через 13 років після того, як її вигнали, каже, що не збирається переїжджати. У 2020 році вона знову придбала житло площею 1072 квадратних фути й відтоді залишається в ньому.

Востаннє, коли Марія жила у своєму будинку, вона зіткнулася з важкими часами, коли її партнер і дочка потрапили в автомобільну аварію, через що вона пропускала роботу. Впавши в депресію, вона приохотилася до наркотиків, через що не могла платити за квартиру. Її нерегулярні платежі в розмірі 750 доларів незабаром вичерпалися й американці було вручено повідомлення про виселення, оскільки вона заборгувала 37 000 доларів.

Їй вдалося домовитися з Калтрансом, транспортним агентством Каліфорнії, якому належить нерухомість, про подовження терміну, якщо вона виплатить 15 000 доларів протягом кількох місяців, але незабаром вона втратила роботу і була змушена з'їхати.

Жінка жила в затишному будинку з чотирма дітьми з 1995 по 2007 рік
Фото: Facebook

За її словами, Марія опинилася на сумнозвісних вулицях міста, де її піддавали сексуальному насильству і змушували ритися в сміттєвих баках у пошуках їжі. Понад 10 років її повсякденне життя складалося з наркотиків і бродяжництва.

Шанс повернути колишнє життя з'явився в неї під час пандемії COVID-19 і руху Reclaimers. Активісти розбили вікна, щоб впустити Марію назад у котедж, дали їй ключі та встановили нові замки для дверей. Старе житло було вкрите графіті й пахло пліснявою та грибком. У будинку, де не було ні електрики, ні водопроводу. Жінка також страждала від відмови від наркотиків.

Американка втратила будинок оскільки заборгувала 37 000 доларів
Фото: The Washington Post

Поліція теж була великою проблемою, бо регулярно стукала у вікна і погрожувала заарештувати її. Сквотери в Лос-Анджелесі не мають законного права займати житло без дозволу власника.

Незабаром жінка змогла возз'єднатися з деякими зі своїх дітей, хоча вони не були надто вражені тим, що вона порушила закон, щоб отримати дах над головою. Однак їхня позиція пом'якшилася, а одна з доньок навіть залишила записку на вхідних дверях сімейного будинку, привітавши Марію з тим, що вона зробила крок до перемоги над безпритульністю.

У 2021 році Калтранс під тиском активістів співпрацював з Управлінням житлового будівництва міста Лос-Анджелеса, щоб дозволити їм жити у відремонтованих будинках, що перебувають у державній власності. Марія та ще 11 осіб підписали договори оренди, розраховані максимум на два роки. Однак зараз термін дії цих договорів закінчився, а отже, Меррітт знову ризикує бути виселеною.

Раніше Фокус повідомляв, що блогер побував у покинутому "місті-примарі". Міський дослідник на ім'я Дейв показав стару покинуту церкву, стару школу і порожні будинки. За його словами, в селі проживає менше ніж 10 осіб.

Також повідомлялося, що колись жваве місто заповнене забитими порожніми будинками. Місцеві жителі нарікають на те, що в місті практично немає місць для розваг і відпочинку. Деякі люди звинувачують у цьому міську раду, поліцію і службу благоустрою.

Источник материала
Поделиться сюжетом