Працюють БТРи і дрони: що відбувається у селі Глибоке під Харковом, — соцмережі
Працюють БТРи і дрони: що відбувається у селі Глибоке під Харковом, — соцмережі

Працюють БТРи і дрони: що відбувається у селі Глибоке під Харковом, — соцмережі

ЗСУ тримають оборону населеного пункту, розташованого за 20 км від околиць Харкова. Останні зміни на даному відтинку фронту відбулись на третій день наступу і з того часу просування ворога не було.

Російські війська загальмували на північних околицях села Глибоке під Харковом і майже місяць не можуть просунутись на нові позиції. У населеному пункті тривають бої з використанням бронемашин і авіації. Про деталі боїв на півночі Харківської області під час весняно-літнього наступу ЗС РФ ідеться у повідомленні користувача соцмережі X (Twitter) з ніком banderafella.

Допис про ситуацію в Глибокому з'явився у мережі об 11 год. 7 червня. Автор вказує, що тривають бої між бійцями ЗСУ та підрозділами ЗС РФ. Російське командування намагається підтягнути резерви у населений пункт, щоб зайняти позиції, важливі для подальшого наступу. Однак ці резерви розбиваються артилерією, зауважується у тексті.

"Охорона цього села має вирішальне значення. Бій напружений і незламний", — ідеться у дописі.

На відео, прикріпленому до повідомлення, можна побачити панораму села, зафіксовану з дрона. Видно зруйновані будинки, кілька точок, з яких здіймається дим після вибухів. У кадр потрапила бронемашина — БТР чи БМП: вона стріляє зліва направо. Помітно, як повітря прорізається червоними слідами пострілів.

У Telegram-каналі Webarchive встановили координати місцевості, яка потрапила на відео — це точка 50.255475, 36.415971. Якщо позначити її на карті, то стає зрозуміло, що бій відбувається на західній околиці Глибокого у "сірій зоні" між позиціями ЗСУ та ЗС РФ.

Наступ РФ на Харків - конфігурація лінії фронту Глибоке-Липці станом на 7 червня
Фото: Google Maps

Зазначимо, у звіті Генштабу ЗСУ, опублікованому о 15 год. 7 червня, наводяться лаконічні деталі боїв під Харковом. Зокрема вказується, що ЗС РФ запустили чотири керовані авіабомби по селу Липці (за 4 км на південний схід від Глибокого). Також триває бій біля села Тихе, розташованого на іншому фланзі фронту у Харківській області — на схід від Вовчанська. Тим часом на онлайн-карті бойових дій DeepState показано, що останні зміни на відтинку фронту Глибоке-Липці відбулись майже місяць тому — 13-14 травня, і з того часу конфігурація не змінювалась.

Нагадуємо, 4 червня депутат Харківської обласної ради розповів, що по обласному центру перестали прилітати ракети С-300. За кілька днів до цього західні партнери скасували заборону бити по російській території і у ЗМІ повідомили про кілька відпрацювань ЗСУ. Серед іншого, ішлося про влучання по установках С-300 у Бєлгородській області та про колону техніки ЗС РФ у Курській.

Теги по теме
война Вооруженные силы Украины Харьков Харьковская область
Источник материала
Поделиться сюжетом