В РФ поскаржилися на атаку по військовому аеродрому "Моздок": БПЛА подолали понад 1 тис. км
В РФ поскаржилися на атаку по військовому аеродрому "Моздок": БПЛА подолали понад 1 тис. км

В РФ поскаржилися на атаку по військовому аеродрому "Моздок": БПЛА подолали понад 1 тис. км

Вранці 8 червня у міністерстві оборони Росії поскаржилися на чергову атаку українських дронів. У терористичному відомстві заявили, що нібито знищили БПЛА над територією республіки Північна Осетія.

Таким чином у РФ підтвердили, що дрон подолав відстань як мінімум в 1 тис. км. Про атаку міноборони РФ заявило у своєму Telegram-каналі.

За легендою російських терористів, дрон літакового типу нібито було знищено близько 8:40 ранку. При цьому в РФ за традицією назвали удар "спробою київського режиму вчинити терористичну атаку".

"Черговими засобами ППО український безпілотний літальний апарат знищено над територією Республіки Північна Осетія-Аланія", – йдеться у заяві терористичного відомства РФ.

Водночас голова Північної Осетії Сергій Мєняйло заявив, що три українські безпілотники намагалися атакувати військовий аеродром у Моздоку. Російський чиновник стверджує, що жертв та руйнувань внаслідок атаки немає. Про інші деталі він пообіцяв розповісти пізніше.

"У Моздоку силами ППО було збито три безпілотні літальні апарати. За попередньою інформацією, БПЛА прилетіли з українського боку. Їхньою ціллю був військовий аеродром", – заявив Мєняйло.

Варто зазначити, що з початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія активно використовує аеродром у Моздоку для завдання ракетних ударів. На цьому об'єкті окупанти базують стратегічні бомбардувальники ТУ-22М3, з яких регулярно запускають крилаті ракети Х-22 по цивільній інфраструктурі в Україні.

Нагадаємо, 6 червня у Ростовській області Росії прогриміла серія вибухів. Після цього виникла пожежа на Новошахтинському нафтопереробному заводі. Крім того, в РФ підтвердили, що пожежа також виникла і на одній із нафтобаз у Бєлгородській області.

Як повідомляв OBOZ.UA, у ніч на 31 травня ВМС у співпраці з іншими складовими Сил оборони вразили нафтові термінали в Краснодарському краї РФ. Один із них розташований у порту "Кавказ", де також було виведено з ладу поромну переправу. По цих об'єктах бив український береговий комплекс "Нептун" та ударні дрони.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом