Біля Ємену затонув човен із мігрантами: 49 загиблих, 140 зниклих безвісти
Біля Ємену затонув човен із мігрантами: 49 загиблих, 140 зниклих безвісти

Біля Ємену затонув човен із мігрантами: 49 загиблих, 140 зниклих безвісти

Кількість загиблих внаслідок аварії човна з мігрантами біля узбережжя Ємену зросла до 49 людей, ще 140 осіб зникли безвісти.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Time.

"Човен з мігрантами затонув біля узбережжя Ємену, унаслідок інциденту щонайменше 49 загиблих та 140 зниклих безвісти", - повідомила сьогодні Міжнародна організація з міграції (МОМ) ООН.

Човен перевозив близько 260 сомалійців та ефіопів від північного узбережжя Сомалі під час 320-кілометрової подорожі через Аденську затоку, коли він затонув у понеділок біля південного узбережжя Ємену, йдеться у заяві МОМ.

За даними організації, пошукові роботи тривають, і наразі вдалося врятувати 71 особу. Зазначається, що серед загиблих 31 жінка та шестеро дітей.

Ємен є основним маршрутом для мігрантів зі Східної Африки та Африканського Рогу, які намагаються дістатися до країн Перської затоки для пошуку роботи. Незважаючи на майже десятирічну громадянську війну в Ємені, кількість мігрантів, які прибувають щорічно, зросла втричі з 2021 по 2023 роки - приблизно з 27 000 до понад 90 000, повідомила МОМ минулого місяця.

Наразі в Ємені перебувають близько 380 тисяч мігрантів.

У квітні щонайменше 62 людини загинули внаслідок двох аварій суден біля узбережжя Джибуті, коли намагалися дістатися Ємена. За даними МОМ, щонайменше 1860 людей загинули або зникли безвісти на цьому маршруті.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня на сході Афганістану затонув човен, щонайменше 20 людей загинули..

Фото ілюстративне: EPA/UPG

Источник материала
Поделиться сюжетом