Українцям почали "по-чесному" відключати світло: де скоротився час обмежень
Українцям почали "по-чесному" відключати світло: де скоротився час обмежень

Українцям почали "по-чесному" відключати світло: де скоротився час обмежень

В Україні покращується ситуація з рівномірним розподілом обмежень електроенергії по регіонах. Зокрема, у понеділок 10 червня у Києві світла в середньому не було трохи більше 3 годин – тоді як тижнем раніше майже 8 годин.

Про це повідомив гендиректор постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко. Він зазначив: 12 червня в Україні також діятимуть планові відключення електроенергії. Тобто, подачу енергії обмежуватимуть за графіками.

"Учора в Києві світла в середньому не було трохи більше 3 годин, тиждень тому у понеділок - не було майже 8 годин. Ситуація з рівномірним розподілом обмежень по регіонам справді покращується", – йдеться в повідомленні.

Коли відключатимуть світло 12 червня

Водночас, в "Укренерго" повідомили, що 12 червня графіки відключень електроенергії діятимуть по всій країні. Ліміти споживання введені з 15:00 до 23:00. Тобто з 00:00 до 15:00, а також з 23:00 до 24:00 відключень поки що не планується.

При цьому варто розуміти, що "Укренерго" не складає графіків, цим займаються обленерго в окремих регіонах. Тому погодинні відключення можуть застосовуватися лише при перевищенні певних лімітів обсягів кожної області.

Графіки ж розписуються окремо в кожній області. Дізнатися, коли можуть бути застосовані відключення у конкретному регіоні, можна у кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на сторінках у соцмережах або чат-ботах.

Як повідомляв OBOZ.UA, для підготовки ж до тривалого блекауту слід запастися їжею. Так, продукти перш за все потрібно запасати ті, які не псуватимуться без холодильника і не вимагатимуть електроенергії для приготування.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом