Ізраїль: ХАМАС відкинув запропоновану США угоду щодо війни у секторі Гази
Ізраїль: ХАМАС відкинув запропоновану США угоду щодо війни у секторі Гази

Ізраїль: ХАМАС відкинув запропоновану США угоду щодо війни у секторі Гази

Терористичне угруповання ХАМАС офіційно відповіло на пропозицію США щодо припинення війни в секторі Гази. Бойовики висунули свої вимоги, які по суті нічим не відрізняються від попередніх вимог ХАМАС.

Про це одночасно повідомили Ізраїль та посередники у переговорах Єгипет і Катар. Перша заявила, що "відповідь ХАМАС була рівнозначна відмові", а другі лише підтвердили отримання відповіді ХАМАС, не розголошуючи її зміст.

Не названий представник ХАМАС, якого цитує Reuters, перерахував вимоги угруповання, які були висунуті у відповідь на мирний план США. Зокрема, бойовики знов заявили, що переговори мають вестись не про припинення вогню, а про остаточне припинення бойових дій у секторі Гази. Друга вимога – виведення ізраїльських військ з регіону. Також ХАМАС вимагає звільнення палестинських в’язнів в Ізраїлі та відбудову палестинського анклаву.

"Ми повторили нашу попередню позицію. Я вважаю, що великої різниці між ними немає. Зараз м'яч на полі Ізраїлю", – цитує Reuters представника ХАМАС.

В Ізраїлі відповідь ХАМАС на пропозицію США не цитували, але зауважили, що вона суперечить "усім основним та найбільш значущим пунктам" запропонованої угоди.

Також Reuters цитує не названого ізраїльського посадовця, який сказав, що ХАМАС "відкинув пропозицію про звільнення заручників".

Як повідомляв OBOZ.UA, пропозиція США є поєтапним мирним планом. Перший етап передбачає двосторонне припинення вогню у секторі Гази. Другий етап у свою чергу складається із поетапного звільнення ізраїльських заручників в обмін на палестинців, ув’язнених в Ізраїлі.

За шість тижднів припинення вогню та обміну полоненими настає третій єтап, який названо "постійним припиненням бойових дій".

А тим часом Армія оборони Ізраїлю заявила про звільнення чотирьох заручників у ході операції у центральній частині сектору Газа. Всі вони були захоплені палестинським угрупуванням ХАМАС у жовтні 2023 року.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber . Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом