Померла французька співачка та актриса Франсуаза Арді
Померла французька співачка та актриса Франсуаза Арді

Померла французька співачка та актриса Франсуаза Арді

Померла французька співачка та актриса Франсуаза Арді

Співачка багато років боролася з раком.

Французька співачка й акторка, кумир шістдесятих, Франсуаза Арді померла на 81-му році життя. Про це повідомив її син, музикант Тома Дютронк, пишуть французькі ЗМІ.

«Мама пішла», — написав він на сторінці у Facebook. Обставин смерті матері музикант не уточнив. 

Франсуаза Арді народилася 17 січня 1944 року в Парижі. 1961 року записала свій дебютний сингл, що розійшовся тиражем у 2 млн.

У 1988 року оголосила про завершення кар'єри співачки, проте повернулася до неї за п'ять років і з 1996 по 2012 рік записала шість альбомів.

У 2006 році Французька академія нагородила Арді Великою медаллю французького шансону.

У 2023 році вона увійшла до списку 200 найвидатніших співачок усіх часів за версією американського журналу Rolling Stone, ставши в ньому єдиною представницею Франції.

Крім музичної кар'єри Арді за 1963-1976 роки знялася в кількох кінокартинах, найбільшу популярність їй принесла роль у фільмі «Великий Приз» (1966).

Також вона довгий час співпрацювала з модними будинками Paco Rabanne, Yves Saint Laurent і Andr Courr ges.

З 2004 року боролася з лімфомою, а 2019 року повідомила про виявлення нового онкологічного захворювання. У березні минулого року вона заявила, що ніколи більше не зможе співати.

"Я постійно відчуваю проблеми з диханням і задихаюся, не кажучи вже про нескінченні носові кровотечі. Я не боюся померти, але я дуже, дуже боюся страждати", - говорила вона.

Останніми роками співачка кілька разів заявляла, що виступає за евтаназію. 

Источник материала
Поделиться сюжетом