Банки та обмінники оновили курс долара після рекорду "за НБУ": скільки коштує валюта
Банки та обмінники оновили курс долара після рекорду "за НБУ": скільки коштує валюта

Банки та обмінники оновили курс долара після рекорду "за НБУ": скільки коштує валюта

Готівковий курс долара в Україні прискорив зростання після того, як офіційна вартість американської валюти зросла до рекорду. Так, 14 червня у великих комерційних банках вартість готівкового долара встановилася на рівні 40,5/41 грн. (купівля/продаж). за добу долар подорожчав на 15 копійок у купівлі та на 10 у продажу. А за підсумками тижня американська валюта показує зростання вже на 30-35 коп.

Про це свідчать дані моніторингу. Небанківські обмінники пропонують долар у середньому по 40,46/41,03 грн (купівля/продаж), що на 10-15 копійок дорожче, ніж напередодні.

У той же час Національний банк України ( НБУ ) на 14 червня розрахував офіційну вартість долара на рівні 40,69 грн. Це новий історичний рекорд, а також:

  • на 25 коп. вище, ніж було у четвер, 13 червня;
  • на 54 коп. дорожче, ніж тиждень тому;
  • на 15 коп. вище за минулий історичний рекорд (40,54 грн/дол., було встановлено 3 червня).

У найбільших комерційних банках України 14 червня курс долара у продажу встановився в діапазоні 40,97-41,15 грн. Купують долар за 39,9-40,6 грн.

Курси валют у таблиці взяті з сайтів банків і можуть відрізнятись від фактичної вартості долара у касах – іноді там стягують додаткові комісії. Дізнатися точний обмінний курс можна, звернувшись до кол-центру конкретного банку.

На чорному ринку, тобто у приватних оголошеннях про купівлю-продаж валюти, середній курс долара виявився помітно вищим за банківський у покупці. Так, американську валюту "з рук" 14 червня пропонують за ціною 40,95/41,07 грн (купівля/продаж).

Курс валют: що буде з доларом найближчими днями

За прогнозами банківського сектора, до 16 червня вартість американської валюти в банках перебуватиме в межах 40-41,2 грн/долар. Як розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий, щоденні курсові зміни очікуються до 30-50 коп. у банках та до 50 коп. у обмінних пунктах.

"На ринку не варто очікувати якихось надмірних, революційних подій. Курсові зміни будуть "в робочому порядку", згідно з правилами режиму "керованої гнучкості". Ми припускаємо, що на ринок будуть тиснути інфляція і можливе зростання попиту, однак у регулятора достатньо можливостей та коштів, щоб уберегти ринок від негативних явищ", – розповів банкір.

Як повідомляв OBOZ.UA, за словами голови Комітету Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева ("Слуга народу"), при переході до гнучкості курсу, що управляється, НБУ попереджав, що коливання будуть розширюватися. А тому українцям треба "помалу звикати" до цього.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом