Не на відновлення енергетики: куди можуть піти гроші з нових тарифів
Не на відновлення енергетики: куди можуть піти гроші з нових тарифів

Не на відновлення енергетики: куди можуть піти гроші з нових тарифів

Різке підвищення тарифів на електроенергію для населення, без особливого розподілу за обсягом і способами споживання, викликало обурення. Люди почали задаватися питанням, що насправді відбувається в енергетичній галузі країни.

Особливо цинічним це підвищення виглядає на тлі війни та руйнувань енергосистеми через ворожі удари. Влада не змогла захистити енергетику, і дехто вважає, що справжня мета підвищення тарифів – зібрати додаткові гроші з населення, які не підуть на відновлення енергетики, а будуть розкрадені на будівництві атомних енергоблоків або виплаті боргів «зеленій» енергетиці.

Енергетика, комунальник / фото: Українська Енергетика

Наприкінці березня 2024 року ворог завдав нових ударів по тепловій та гідроенергетиці, і це супроводжувалося корупційними скандалами. Незважаючи на обіцянки влади про захист енергетичної інфраструктури, значну частину маневрової генерації було зруйновано. Говорили, що бетонний захист неможливий або гроші на нього були вкрадені.

Також були заклики звільнити та покарати причетних чиновників, але ці питання швидко замовкли, і багато з них залишилися на своїх посадах. Ідея про створення бетонного захисту була лише розмовами, а кошти могли б піти на закупівлю зброї для захисту від ворожих ударів.

Енергетики. Фото: скрін youtube

Навіть якщо бетонний захист неможливий, могли б спробувати інші методи, наприклад, повітряні загородження, як це робили під час Другої світової війни. Нові технології дозволили б зробити це ефективніше.

Вам буде цікаво дізнатися киянам пояснили, чому світло вимикають частіше ніж іншим

Источник материала
Поделиться сюжетом