"Не сприймайте занадто серйозно": Пісторіус висловився про ядерні погрози Путіна
"Не сприймайте занадто серйозно": Пісторіус висловився про ядерні погрози Путіна

"Не сприймайте занадто серйозно": Пісторіус висловився про ядерні погрози Путіна

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус висловив думку, що ядерні загрози, висловлені російським диктатором Володимиром Путіним, не варто сприймати надто серйозно. Він зауважив, що наразі не вбачає загрози ескалації.

Про це повідомляє Tagesschau. За словами Пісторіуса, очільник Кремля має свою особливу манеру вести гібридну війну.

"Ми не повинні дозволити, щоб нас вводили в оману всі його заяви", — сказав Пісторіус на засіданні групи ядерного планування НАТО. – "Іноді він погрожує, то спокушає, то виглядає роздратованим, то знову агресивним".

Міністр зауважив, що Німеччина та НАТО повинні навчитися ефективно справлятися з цими погрозами з боку Росії й продовжувати підтримувати Україну, а також зміцнювати власні оборонні зусилля.

Раніше Путін опосередковано вказав, що українські удари по російській території зброєю, наданою Заходом, не перетинають нібито російську "червону лінію", яка призведе до ядерної ескалації. Російська ядерна доктрина нібито передбачає застосування такої зброї лише у "виняткових випадках" загрози суверенітету та територіальній цілісності РФ.

Як повідомляв OBOZ.UA, Путін днями вкотре пригрозив асиметричними ударами по колективному Заходу "всіма доступними засобами". Представник ГУР Андрій Юсов переконаний: якими б не були наміри країни-агресора, щирі зізнання диктатора про можливі терористичні дії проти світу будуть додатковими доказами на суді щодо його воєнних злочинів.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом