Про дешевий одяг можете забути: "секондам" прикрутять податкові гайки
Про дешевий одяг можете забути: "секондам" прикрутять податкові гайки

Про дешевий одяг можете забути: "секондам" прикрутять податкові гайки

Нещодавно народний депутат України Данило Гетьманцев звинуватив магазини одягу (секонд-хенди) у несплаті податків і натякнув на можливе підвищення ставок. Поки що самі магазини не встигли відреагувати на ці заяви, проте журналісти вже поспілкувалися із власниками Баула та Humana.

Данило Гетьманцев заявив про проблеми зі сплатою податків магазинами, які торгують вживаним одягом. Це може означати, що податки для таких магазинів можуть зрости, що спричинить зростання цін на дешевий одяг.

Секонд-хенд
lun.ua

"Йдеться про різні схеми, які так чи інакше пов’язані з імпортом одягу. Це і магазини секонд-хенду, які також ввозять одяг за заниженою вартістю навіть в порівнянні з секонд-хендом. І мова йде про тих, хто взагалі з особливим цинізмом завозить наддорогі товари під виглядом секонд-хенду", – сказав Гетьманцев в ефірі телеканалу "Київ 24".

Він додав, що різниця між ціною на ввезення та ціною на полиці іноді становить десятки разів. Головне питання тепер – чи подорожчає одяг у секонд-хендах і коли це станеться.

Секонд-хенд. Фото: скрін youtube

Журналісти поставили це питання співробітникам кількох київських магазинів секонд-хенду. У магазині "Баул" по вул. Петра Григоренка відповіли, що поки що збережуть колишній рівень цін і говорити про підвищення рано.

Галина, товарознавець із магазину Humana у Голосіївському районі, також підтвердила, що у них кожен товар оцінюється індивідуально і немає планів щодо підвищення цін.

Крім того, Знай.ua повідомляв, що дорові лоботряси брали штурмом секонд-хенд у Львові: ганебна бійка обурила всю країну

Источник материала
Поделиться сюжетом