Чому не можна бути лінивим 14 червня і куди потрібно покласти гречку для вирішення проблем: все про сильний день Єлисея
Чому не можна бути лінивим 14 червня і куди потрібно покласти гречку для вирішення проблем: все про сильний день Єлисея

Чому не можна бути лінивим 14 червня і куди потрібно покласти гречку для вирішення проблем: все про сильний день Єлисея

У православному календарі це день вшанування пам'яті пророка Єлисея. Інші назви свята: "Єлисей", "День Єлисея", "Гречкосей", "Кухарі".

Гречкосієм день у народі прозвали за те, що в цю пору продовжувався посів гречки.

Гречану кашу на Русі вважали дуже корисною і вірили, що вона притягує багатство, додає кмітливості та розуму. Тож нею добре запасалися. З'їжте сьогодні хоча б просто гречану кашу, якщо хочете бути розумними та багатими. Гречку зазвичай садять кілька днів, але якщо зробити це сьогодні, то вона виросте густою та сильною. Сіяти її треба у суху землю. А потім слід піти до кропиви та попросити у рослини, щоб завтра пішов дощ, а гречка змогла прорости.

Також сьогодні слід освятити одяг, щоб вас супроводжував успіх. Робити це потрібно не лише з речами, які вперше одягли після Нового року, а й з тими, які вам подарували та передали у спадок. Такий одяг потрібно випрати у трьох водах: джерельному, святому та непочатому, а сушити на вітрі.

Ще можна освятити ті вбрання, в які ви себе некомфортно почуваєте. Є ймовірність, що той, хто шив одяг, був у поганому настрої та передав йому свою негативну енергетику. А може просто аура автора не підходить носію. Але є ще один варіант. Можливо, майстриня спеціально пошила річ, щоби передати через них негатив. Цей одяг потрібно спочатку замочити в непочатій воді, перемішаній з водохресною. Потім випрати в річці - вона зазнає неприємностей подалі. А потім посушити три дні на сонці. Перед тим, як одягатимете, прочитайте «Отче наш».

Є ще повір'я, що у гречці живе добрий дух, який дарує силу та енергію. Тому варто вагітним пройти перед пологами через гречане поле. Те саме можна робити і хворим, можна навіть покататися в гречці, тоді недуги швидко підуть.

Крім того, є старе повір'я, що якщо у вас складна ситуація, то потрібно частину гречаної каші з молоком або вершковим маслом покласти за грубку. Вона для Домового, він повинен допомогти або повністю позбавитися труднощів. Але якщо це справа пов'язана з фінансами, то разом із гречкою кладуть ще й монетку та просять про допомогу.

Гречка, фото: Знай.ua

Що не можна робити 14 червня

14 червня, як і в інший день, церква не схвалює сварки, плітки, наклеп, жадібність, заздрість, відчай, зневіру.

Народні прикмети забороняють у цей день лінуватися - це до хвороб та нудьги, та відмовляти у милостині.

Раніше ми повідомляли, що настав час молитися: найсильніші слова за Україну, які треба говорити щодня.

Источник материала
Поделиться сюжетом