30 июня, воскресенье
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
Скандал дня: на відкритті Євро-2024 вивісили прапори Росії. Фотофакт
Скандал дня: на відкритті Євро-2024 вивісили прапори Росії. Фотофакт

Скандал дня: на відкритті Євро-2024 вивісили прапори Росії. Фотофакт

Збірні Німеччини та Шотландії у п'ятницю, 14 червня, відкрили 17-й чемпіонат Європи з футболу. Команди зіграли надрезультативний матч у Мюнхені на стадіоні "Альянц Арена", де сильнішими виявилися господарі турніру, які просто знищили суперників з рахунком 5:1.

Вже у першому поєдинку турніру його організатори не впоралися зі своїми обов'язками. Вони дозволили деяким уболівальникам вивісити на арені прапори російської терористичної держави, хоча ]] команду відсторонено від міжнародних турнірів через війну РФ проти України.

Зокрема, на одному з прапорів значився напис "Білгород". Російські пропагандисти прийшли в екстаз від цієї події, захопившись нібито сміливістю вболівальників, але замазавши їхні обличчя.

"Ми, росіяни, дивимося на це чуже свято життя зі своїми дитячими емоціями, зі спогадами про прекрасні роки, коли і вітчизняна збірна тішила око. Але, м'яко кажучи, нам трохи не до цього зараз. Щастя в тому, що ми там є, нас не заткнути, не прибрати, не замазати. І російські прапори з найменуванням прикордонних регіонів, є впевненість, на трибуни гарної арени протягли таємно або дали зрозуміти місцевим сек'юріті, що це ніщо інше, як сербські прапори", – написали у виданні "Советский спорт".

Зазначимо, що організатори головної фан-зони Євро-2024 у Берліні заборонили використати російський прапор під час турніру.

Як повідомляв OBOZ.UA, матчі Німеччина – Шотландія на старті чемпіонату Європи з футболу приніс історичний результат у турнірі за всі часи.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом