"Ви такого ніколи не бачили!" Джуд Лоу та Алісія Вікандер – про магічні моменти трилеру "Гамбіт королеви"
"Ви такого ніколи не бачили!" Джуд Лоу та Алісія Вікандер – про магічні моменти трилеру "Гамбіт королеви"

"Ви такого ніколи не бачили!" Джуд Лоу та Алісія Вікандер – про магічні моменти трилеру "Гамбіт королеви"

На широкі екрани вийшов довгоочікуваний історичний трилер "Гамбіт королеви". Картина занурить нас у неймовірний та наповнений інтригами світ Тюдорів, королівської династії, що правила в Англії в 1485–1603 роках.

Головні ролі у стрічці зіграли Джуд Лоу ("Талановитий містер Ріплі", "Молодий папа") та Алісія Вікандер("Лара Крофт", "Дівчина з Данії", "Ex Machina"). На честь української прем'єри фільму спеціально для OBOZ.UA актори розповіли про зйомки та про сам фільм.

– Джуде, Алісіє, дуже раді вас бачити! Як ваші відчуття перед виходом стрічки?

Джуд: Дякуємо, все добре, але я трохи хвилююсь. Завжди не знаєш, як приймуть твій проєкт, тим паче, що це складне кіно, яке викликає різні емоції у глядачів. До того ж я дуже ретельно готувався до цієї ролі та вклав багато сил у цю роботу.

Алісія: Ну, для мене це перший кінопроєкт за декілька років (Алісія Вікандер перебувала у декретній відпустці після народження спільної дитини з чоловіком Майклом Фассбендером. – Ред.). Фільм – моє повернення до професії. Крім того, роль Катерини Парр – знакова. Її постать до цього фільму ще ніколи не отримувала стільки екранного часу.

– Ми багато знаємо про короля Генріха VIII, але одне й те ж: що він мав шість дружин та стратив дві з них. Що нового дізналися про своїх персонажів ви, коли працювали над роллю?

Алісія: Ну, ви знаєте, я зі Швеції, тому ми більше знаємо про своїх королів (усміхається). Мої знання про Генріха були досить скупі. Тим паче, що про Катерину Парр я знала тільки те, що їй пощастило вижити та пережити короля, це все. Під час роботи над фільмом працювала з професійними істориками. І знаєте, в мене змінилася картина світу. Я дізналася, що Катерина була освіченою та розумною жінкою, що стала королевою через інтриги двору. Вона щиро любила дітей Генріха від попередніх шлюбів, навчала їх. Таким чином, якби не Катерина Парр, ми б ніколи не отримали славетні часи Єлізавети І, які назавжди змінили нашу культуру.

Джуд: Ну, я теж знав про Генріха лише те, що він був по типу "Синя борода". Погодившись на роль, почав читати про короля наукові роботи та спілкувався з історичними консультантами. Був здивований, що у юності король був ідеальним монархом епохи Відродження. Він мав витончений смак та навіть створював якісні музичні твори. В тирана він перетворився згодом: під впливом оточення та інтриг та особливо – після травм, які він отримав під час турніру. Тоді ледь вижив та на все життя залишився інвалідом. З того часу він став справжнім монстром.

– Стрічок про епоху Тюдорів у кінематографі існує чимало. Чим саме особлива ваша картина?

Алісія: О, тут я повинна похвалити Джуда (посміхається). Він зробив неймовірну роботу, в деяких моментах я навіть не вірила, що він переді мною. Повірте, коли ви побачите його на екрані, то повірите критикам, які називають цю роботу однією з найкращих. Ви ніколи не бачили такого Джуда Лоу та будете шоковані від деяких моментів.

Джуд: Дякую, Алісіє. Так, це була важка робота. Я працював над персонажем, що не просто вмирає, а буквально гниє заживо. Щодо Алісії, вона справжня королева на екрані, вона жінка, заради якої хочеться бути королем.

– Розповідають, що Джуд, працюючи над своїм образом, використовував на знімальному майданчику засоби, які додавали реалістичності процесу входження в роль. Як саме це відбувалося?

Джуд: Наприклад, я найняв помічника, який супроводжував мене на майданчику та розприскував під час моїх сцен спрей з огидним запахом, який нагадував запах гниючого м'яса. Нагадаю, що наприкінці життя, у Генріха була гангрена та виразки, які мали нестерпний запах. Придворні були вимушені терпіти цей сморід та робити вид, що нічого не відбувається. Звісно, це також слугувало методом психологічного тиску.

Алісія: Так, Джуд був неперевершений. Вперше бачу, щоб актор робив подібні речі, аби грати якомога реалістичніше. Звісно, це допомагало краще грати усім.

– Ця стрічка про зміни, точніше про те, як реагувати на зміни. Як ви ставитеся до трансформацій у власному житті?

Джуд: Ну, мені вже за 50, мене важче тримати себе в формі, також в мене стає все менше волосся (сміється). Таким чином, я стаю все більше схожим на Генріха, який також проходив шлях фізичних змін. Протягом усієї кар'єри мене дратували ролі типових красунчиків, але зараз я вже почав сумувати за такими персонажами (усміхається).

Алісія: Роль у "Гамбіті королеви" – знакова для мене. Саме у цьому проєкті я вперше вийшла на майданчик після народження дитини. Звісно, після пологів і пандемії все було дуже незвичним. Але це навіть допомогло в роботі, тому що треба було акумулюватися в складних умовах.

– Як створювалися костюми та інтер'єри для фільму?

Алісія: У цьому фільмі немає декорацій. Все, що ви бачите на екрані – справжнє. Ми знімали у палаці Хеддон Хілл біля Бейкуелла (Дербішир) – у колишній резиденції герцогів Ратлендських. Ми навіть не жили в звичайних трейлерах, всі просто готувалися і відпочивали в справжніх інтер'єрах. Крім того, там надзвичайний сад, де мали можливість перепочити. Майкл (Фассбендер – чоловік Алісії Вікандер – Ред.) також тут знімався та чудово провів час на зйомках.

Джуд: О, так. Костюми, які робили спеціально для мене – це повністю автентичне вбрання. Я навіть боюсь подумати, скільки вони коштували! Це сотні, або мільйони фунтів. Їх неможливо вдягнути одному, настільки багато складних елементів. Крім того, вони неймовірно виглядають у кадрі. Ви такого ніколи раніше не бачили!

– Чому, на ваш погляд, глядачам потрібно обов’язково подивитися цю картину?

Джуд: "Гамбіт Королеви" – один з найкращих історичних проєктів. Навіть якщо ви не фанат цього жанру, вам буде на що подивитися. Ми створили напружений трилер, фінал якого просто непередбачуваний.

Алісія: Цей фільм відновлює справедливість щодо Катерини Парр. Вона видатна жінка, що надихає, особливо у ці часи.

Фільм "Гамбіт королеви" розповідає про останній рік життя жорстокого та суворого короля Генріха VIII, який перебуває у шлюбі з шостою дружиною Катериною Парр. Королева залишається регентом Англії та наставницею майбутньої королеви Єлизавети, поки з війни не повертається її чоловік. Король переслідує радикальних протестантів, однією з яких таємно є його дружина. Коли її подругу дитинства та відому протестанку викривають та спалюють на вогнищі, Кетрін опиняється у небезпеці. Заради виживання вона має грати у небезпечну гру, де ставка – її власне життя. Фільм є екранізацією бестселера письменниці Елізабет Фрімантл, який розійшовся мільйонним накладом.

Раніше OBOZ.UA писав, що Netflix показав проби головної героїні серіалу "Оленя", який обговорює весь світ: від відео стає моторошно.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом