Батько вбитої у Німеччині Валерії заявив, що не дозволить поховати дівчинку не в Україні
Батько вбитої у Німеччині Валерії заявив, що не дозволить поховати дівчинку не в Україні

Батько вбитої у Німеччині Валерії заявив, що не дозволить поховати дівчинку не в Україні

У німецькому Дебельні відбулось прощання з Валерією – дівчинкою з України, яку минулого тиждня вбили. Батько дівчинки, український захисник, не встиг потрапити на панахиду за донькою, але заявив, що не дозволить поховати Валерію не на батьківщині.

На момент прощання з дівчинкой її батько Роман був за 400 кілометрів від Дебельна, повідомляє видання Bild, яке зв'язалось з ним. Їдучи до міста, він передав свою вимогу не ховати доньку у Німеччині.

"Я хочу забрати свою доньку додому і поховати її там, в Україні. Я не залишу її тут. Я вірю, що Валерія вже в кращому місці. Я маю в це вірити", – сказав він і додав, що хоче поговорити з поліцією на місці, бо сподівається отримати відповіді на свої питання.

А тим часом майже дві тисячи людей прийшли на панахиду до ратуши Дебельна (на фото вище). У місті проживає 20 тисяч мешканців, тобто попрощатися з маленькою українкою прийшов кожен десятий житель Дебельна.

Роман, який дуже сумує за загиблою донькою (світлина нижче, за його словами – це остання їх спільна фотографія в його телефоні), сподівається також забрати до України і другу доньку. За його словами, їй "залишатися з мамою небезпечно".

"Це велике полегшення, що підозрюваного заарештовано. Був певний рівень невизначеності серед населення. Тепер треба чекати розслідування", – у свою чергу сказав мер Дебельна Свен Лібхаузер під час панахиди.

Як повідомляв OBOZ.UA, після розлучення батьків, Валерія з 2022 року проживала у Німеччині з мамою та молодшою ​​сестрою Вікторією. 3 червня дівчина безслідно зникла дорогою до школи. 

Мама загиблої дитини розповіла, що востаннє бачила доньку, коли та вийшла з дому, щоб сісти на автобус і поїхати до школи. У навчальному закладі того дня Валерію не бачили, але не забили на сполох.

Батько Валерії не бачив доньку протягом двох років і сподівався, що колишня дружина привезе її в Україну на літні канікули. Він каже, що здивований поведінкою жінки, яка відправляла дитину саму до школи і за наявністю двох телефонів та смарт-годинника не дозволяла брати їх із собою.

Пізніше тіло дівчини було знайдено – її вбили.

У німецьких поліцейських було два підозрюваних по справі про вбивство дитини. Один з них українець, другий – молдаванин. Обидва у свій час намагалися скласти стосунки з мамою дівчини – більш детально про це читайте тут.

Проте у українського підозрюваного виявилося стовідсоткове алібі, що також вже підтверджено німецькою поліцією. А молдаванина було заарештовано у Чехії.

Наразі біля будинків матері та бабусі Валерії і Німеччині цілодобово чергує поліція. 

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом