Як обрати авто, яке матиме високу вартість перепродажу: 5 ознак від експертів
Як обрати авто, яке матиме високу вартість перепродажу: 5 ознак від експертів

Як обрати авто, яке матиме високу вартість перепродажу: 5 ознак від експертів

Деякі автомобілі надзвичайно швидко втрачають в ціні. Згідно з дослідженнями Kelley Blue Book (KBB), більшість нових автомобілів втрачають 20% своєї вартості вже в перший рік, а до п’ятого року використання ця цифра різко зростає до 60% своєї початкової вартості.

Звісно, ​​є моделі, які стануть вигідною інвестицією. KBB прогнозує набагато вищу вартість перепродажу для таких моделей, як Ford Bronco, Toyota Prius, Subaru Crosstrek тощо. Експерти розповіли, як не прогадати і обрати авто, яке можна вигідно перепродати.

Надійність бренду

Кожен, хто хоч раз купував вживаний автомобіль, знає, що це свого роду лотерея. Найбільший страх – придбати машину з механічними чи електричними проблемами.

"Автомобілі брендів, відомих своєю надійністю та низькими витратами на технічне обслуговування, як-от Lexus або Subaru, зазвичай мають вищу вартість при перепродажі", – сказав Роб Діллан, засновник EVhype, інформаційного сайту про електромобілі.

Крім того, за його словами, такі моделі, як Toyota Camry та Honda Accord, відомі своєю довговічністю та надійністю, тому завжди є фаворитами на вторинному ринку.

Ефективність палива

Більшість покупців вживаних автомобілів думають про економію палива. Транспортні засоби з вищим рейтингом паливної ефективності, як правило, знецінюються повільніше, ніж ті, що мають низьку економію палива.

Увага до деталей

Якщо ви хочете максимізувати вартість перепродажу та потенційних покупців, найкраще дотримуватись безпечних популярних кольорів.

"На вторинному ринку покупці традиційно віддають перевагу нейтральним кольорам, таким як чорний, білий і сріблястий", – зазначив Діллан.

Сучасні засоби безпеки

Автомобіль має бути безпечним. Це першочергова умова при виборі авто. Джон Лін, співзасновник JB Motor Works з Філадельфії, нагадав, що автомобілі з найвищими оцінками краш-тестів і техніки безпеки залишаються затребуваними.

Сучасні функції та цифрові вдосконалення, такі як Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), які використовують камери, датчики та програмне забезпечення для надання водіям інформації про безпеку, також можуть збільшити вартість автомобіля при перепродажі.

Останні технології

Ми живемо у світі смартфонів, потокового передавання інформації та штучного інтелекту, тож чи дивно, що сучасні покупці теж мати новітні технології в авто.

"Коли виробники авто йдуть в ногу з технологіями, їхні транспортні засоби зберігають цінність при перепродажі та продовжуватимуть залучати покупців через кілька років", – зазначила Гретхен Зайдель, автомобільна експертка у Seidel & Co.

І, звісно ж, слід звертати увагу на пробіг, регулярне технічне обслуговування, в тому числі й догляд за двигуном та електронікою.

Раніше OBOZ.UA публікував топ-5 японських гібридів, які варті кожної копійки.

Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.

Источник материала
Поделиться сюжетом