Львівському офіцеру загрожує тривалий тюремний термін: у чому його підозрюють
Львівському офіцеру загрожує тривалий тюремний термін: у чому його підозрюють

Львівському офіцеру загрожує тривалий тюремний термін: у чому його підозрюють

Працівники ДБР у взаємодії з СБУ повідомили про підозру начальнику навчального курсу одного з факультетів Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. Про це повідомили у прес-службі ДБР та розкрили деталі скандальної історії.

Протягом року офіцер систематично бив та принижував курсантів, намагаючись «виховувати» у них дисципліну та порядок. Це відбувалося як на території академії у Львові, так і в казармах одного з сіл області. Про такі «виховні методи» стало відомо лише в березні цього року, після чого було зареєстровано кримінальне провадження.

Слідство задокументувало застосування сили до чотирьох курсантів, яких офіцер бив по голові та різних частинах тіла. Він завдавав ударів не тільки руками, а й прикладом зброї та ременем. Причиною невдоволення офіцера могли стати недбало складені речі або помилки в журналі. Одного з курсантів він змусив їсти цигарки перед іншими, оскільки той спізнився на шикування через куріння. Таким чином офіцер вирішив провчити його, змусивши жувати кілька цигарок.

Досудове розслідування триває, встановлюються інші епізоди протиправної діяльності.

Незадовго до повідомлення про підозру фігуранта перевели на іншу посаду в одну з військових частин на Львівщині.

Офіцеру повідомлено про підозру у застосуванні насильства щодо підлеглих військовою службовою особою в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Останні новини України:

Також писала Politeka, проведено обшуки в рамках розслідування можливої закупівлі озброєння за завищеними цінами.

Теги по теме
Скандал Львов ГБР
Источник материала
Поделиться сюжетом