Переговори про вступ України до ЄС розпочнуться 25 червня
Переговори про вступ України до ЄС розпочнуться 25 червня

Переговори про вступ України до ЄС розпочнуться 25 червня

Посли країн Європейського Союзу погодили рамки переговорів щодо приєднання України та Молдови до Євросоюзу. Згідно з їхнім рішенням, 25 червня відбудеться міжурядова конференція, під час якої розпочнеться діалог щодо вступу нашої країни до блоку. Про це повідомляє пресслужба бельгійського головування у Раді Європейського Союзу.

– Посли у принципі узгодили рамки переговорів щодо вступу України та Молдови. Бельгійське головування закличе перші міжурядові конференції 25 червня, - йдеться у повідомленні.

7 червня Єврокомісія підтвердила, що дала позитивну усну оцінку прогресу євроінтеграційних реформ України та Молдови, викладених у листопадовому звіті про розширення ЄС. Кінець червня вже давно вважався очікуваною датою проведення міжурядової конференції, оскільки у період закінчується головування Бельгії у Раді ЄС. Проте Угорщина на рівні постійних представників заблокувала ухвалення рішення. Якби вона не змінила своєї позиції, початок переговорів міг би відкластися на другу половину 2024 року.

  • 5 червня Єврокомісія підтримала початок переговорів щодо вступу України до ЄС. В озвученому висновку ЄК йдеться, що Україна продовжує системні зусилля щодо приєднання до ЄС та виконала всі 4 додаткові кроки-реформи. Після цього Україна чекала від своїх європейських партнерів наступного кроку – початок переговорів щодо членства у Євросоюзі.

 

Теги по теме
Евросоюз
Источник материала
Поделиться сюжетом