Росія тримає в Азовському морі 8 ворожих кораблів, три з них – носії "Калібрів"
Росія тримає в Азовському морі 8 ворожих кораблів, три з них – носії "Калібрів"

Росія тримає в Азовському морі 8 ворожих кораблів, три з них – носії "Калібрів"

На ранок 15 червня російська терористична армія продовжує тримати корабельне угруповання у Чорному та Азовському морях. Загалом станом на 6:40 було зафіксовано 9 ворожих кораблів у акваторіях обох морів.

Серед них є, зокрема, носії крилатих ракет "Калібр". Про це повідомили Військово-морські сили ЗСУ.

У Чорному морі окупанти тримають один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр". Загальний залп сягає 4 ракет.

В акваторії Азовського моря вороже угруповання значно більше. Там зафіксовано 8 російських кораблів, 3 із яких є носіями крилатих ракет "Калібр". Загальний залп ракет може досягати 24 одиниць.

Крім того, російські ракетоносії зафіксовано в Середземному морі. Там знаходяться два ворожі кораблі, які є носіями крилатих ракет "Калібр" із загальним залпом до 12 ракет.

У ВМС України наголосили, що за минулу добу 14 червня на користь країни-терориста Росії прохід Керченською протокою здійснили 8 суден до Чорного моря. З них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор. У Азовське море зайшли 8 суден, їх одне рухалося з протоки Босфор.

Також українські захисники повідомили, що Росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 року (SOLAS), з вимкленням системи автоматичної ідентифікації (AIS).

Нагадаємо, російські війська намагаються захистити від знищення Україною незаконно збудований Керченський міст у тимчасово захопленому Криму. Раніше для цього вони використовували кораблі, але тепер кораблі частіше підпадають під приціл Сил оборони.

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що РФ намагається заховати великі кораблі та носії "Калібрів" у тимчасово окупованому Криму. Однак "полювання" за ними продовжується.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом