В Україні скасовують низку поїздів: чому не їздитимуть
В Україні скасовують низку поїздів: чому не їздитимуть

В Україні скасовують низку поїздів: чому не їздитимуть

"Укрзалізниця" змінила графік руху приміських електропоїздів – т.зв. електричок. Зокрема, деякі поїзди тимчасово не курсуватимуть, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. Причина – намір зменшити споживання електроенергії.

Про це повідомили у самому перевізнику. Там зазначили: планується, що змінений графік діятиме тимчасово.

"Щоб країна вистояла та уникнула блекауту, залізничники тимчасово вносять зміни до графіка руху приміських електропоїздів: упродовж червня тимчасово корегуються графіки руху 74 приміських електропоїздів по всій Україні. Тобто деякі поїзди тимчасово не будуть курсувати, а деякі змінять періодичність або їм буде обмежено маршрут. У разі покращення ситуації рух приміських електропоїздів буде відновлено", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується: зміни не стосуватимуться критично важливих електричок. Тобто тих, які забезпечують підвезення населення до роботи та назад.

Залізничне сполучення між усіма населеними пунктами

Крім того, у перевізника мають намір зберегти залізничне сполучення між усіма населеними пунктами. Для цього обіцяють докласти "усіх зусиль".

"Компанія є одним з найбільших споживачів електроенергії в країні. У ситуації, що склалася в енергосистемі країни після ворожих терористичних атак, залізничники прагнуть допомогти енергетикам відновити генерацію електроенергії", – пояснили там свої дії.

Як дізнатися, розклад яких електричок змінять

Дізнатися, розклад яких поїздів змінять, зазначили в "Укрзалізниці", можна в касах вокзалів. А також:

"Укрзалізниця уважно моніторить ситуацію з енергопостачання та за умови покращення ситуації та збільшення лімітів поступово відновлюватиме рух приміських електропоїздів", – резюмували у перевізнику.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас, поїзди, що їхали до польского Хелма, тимчасово прямуватимуть лише до Дорохуська. Причина – ремонти на польській залізницеі, заплановані на період з 23 червня по 31 серпня. Продаж квитків же на ці рейси вже здійснюється.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом