10 фільмів, які мають сподобатися фанатам серіалу "Бріджертони"
10 фільмів, які мають сподобатися фанатам серіалу "Бріджертони"

10 фільмів, які мають сподобатися фанатам серіалу "Бріджертони"

Для тих, хто захопився світом вишуканих балів, інтриг і романтичних пригод серіалу "Бріджертони", ми підготували добірку фільмів, які перенесуть вас у схожі атмосфери і продовжать вашу подорож крізь час та кохання.

Гордість і упередження (2005)

Класична екранізація роману Джейн Остін, яка розповідає про кохання і суспільні перешкоди в Англії XIX століття. У великій, але не надто заможній сім'ї ростуть п'ять дочок, і місіс Беннет (Блетін) мріє про одне – вдало видати їх заміж, бажано за дворянина з хорошим спадком. Містер Беннет не втручається у справи дружини, але також бажає донькам щастя. На балу місіс Беннет знайомить старшу дочку з містером Бінглі, який нещодавно прибув у місто, тоді як інша її донька, Елізабет, зустрічає мовчазного містера Дарсі , друга Бінглі...

Емма (2020) 

Сучасна адаптація роману Джейн Остін про молоду жінку, яка любить займатися свацтвом, але сама не помічає, що їй теж потрібне справжнє кохання.

Любов і дружба (2016)

Фільм за новелою Джейн Остін "Леді Сьюзен", який розповідає про вдову, що намагається вигідно влаштувати себе і свою дочку. Дія фільму розгортається в Лондоні 1790-х років. У центрі стрічки – леді Сьюзан Вернон, яка нещодавно овдовіла, тому вона шукає притулку у своїх свекрів, щоб уникнути скандальних чуток, що оточують її особисте життя. Перебуваючи в їхньому маєтку, хитра леді Сьюзен вирішує, що настав час знайти чоловіка для себе та своєї дещо неохоче та незграбної дочки.

Маленькі жінки (2019)

Екранізація роману Луїзи Мей Олкотт, яка розповідає про життя і кохання чотирьох сестер під час і після Громадянської війни в США. Меріл Стріп, Емма Вотсон, Сірша Ронан і Тімоті Шаламе – чотири дуже різні сестри, які назавжди віддані одна одній. Вони кохають, долають труднощі і шукають свій шлях у житті, на тлі доленосних історичних подій.

"Фаворитка" (2018)

Історична драма про інтриги та боротьбу за владу при дворі королеви Анни в Англії XVIII століття. На троні Англії сидить королева Анна, остання з династії Стюартів. Фактично країною керує її близька подруга і фаворитка леді Сара. Одного дня при дворі з'являється служниця на ім'я Ебігейл, яка зачаровує королеву. Це привертає увагу леді Сари, і вона бере дівчину під своє крило. Ебігейл отримує шанс повернутися до життя аристократки, адже вона народилася в знатній родині. Згодом Ебігейл стає радницею королеви Анни у військових і політичних питаннях. Їхня дружба допомагає Ебігейл втілити свої амбіції в реальність, і вона не зупиниться ні перед чим, щоб досягти своїх цілей.

"Герцогиня" (2008)

Історія Георгіани Кавендіш, герцогині Девонширської, яка була відома своїми політичними та особистими інтригами у XVIII столітті. У біографічній драмі показано життя воістину великої жінки, яка закохувала чоловіків, любила екстравагантність і стиль, і славилася сильним вольовим характером.

"Принцеса Монако" (2014)

Біографічна драма про Грейс Келлі, яка стала принцесою Монако і стикнулася з викликами королівського життя. Дія починається у першій половині шістдесятих років минулого століття, коли вже заміжня героїня раптово стикається із серйозною кризою особистості. Її чоловік цілими днями займається державними та політичними справами, а монацький двір не хоче її приймати.

"Містер Малькольм і його перелік" (2022)

Романтична комедія про аристократа, який шукає ідеальну наречену за суворими критеріями, і жінку, яка вирішує дати йому урок.

Марія-Антуанетта (2006)

Біографічна стрічка про молоду австрійську принцесу, яка стала королевою Франції. Марія Антонія Йозефа Йоганна Габсбурзька-Лотарингська була наймолодшою з дочок імператриці Австрії. Її шлюб зі спадкоємцем французького престолу Людовіком XVI був частиною політичної угоди, яка мала зміцнити відносини між двома державами.

Життя спадкоємиці поступово перетворилося на нескінченне свято. Вона проводила дні за азартними іграми, на світських раутах, купуючи коштовності та розкішні наряди. У дев'ятнадцять років Людовик зійшов на трон. Марнотратство монаршої родини ще більше погіршувало фінансове становище країни, що наближало революцію.

Прощавай, моя корова

Події історичної драми розгортаються незадовго до Французької революції. У центрі сюжету — молода дівчина на ім'я Сідоні Лаборде, яка втратила батьків у дитинстві та залишилася сиротою. Вона стає служницею при дворі Марії-Антуанетти. Разом з іншими працівниками палацу дівчина оселяється у замку. Відразу після заселення вона приступає до виконання своїх обов'язків. Незабаром героїня чує чутки про те, що наближається серйозне повстання.

Источник материала
Поделиться сюжетом