73-річна принцеса Анна на параді в Лондоні вміло впоралася з неслухняним конем
73-річна принцеса Анна на параді в Лондоні вміло впоралася з неслухняним конем

73-річна принцеса Анна на параді в Лондоні вміло впоралася з неслухняним конем

Сестра короля Великої Британії є вмілою наїзницею. Принцеса Анна — єдина жінка з королівської сім'ї, яка носить уніформу. У неї є низка військових звань і лицарські ордени.

У Лондоні 15 червня відбувся парад на честь дня народження короля Великої Британії Чарльза ІІІ. Принцесі Анні під час ходи "Кольоровий загін" довелося нелегко: вона змушена була контролювати неслухняного коня, повідомляє Hello.

73-річна королівська особа їхала верхи центром британської столиці, але її кінь у якийсь момент почав втрачати темп і виглядав схвильованим. Анна, як досвідчена і вміла вершниця, змогла втримати коня під контролем, не привертаючи надто багато уваги глядачів.

Будучи полковником, рідна сестра короля Чарльза одягла на парад усі свої регалії і мала елегантний вигляд у капелюсі-дворізі, спортивних штанях і чоботях для верхової їзди. На ній також були вищі лицарські ордени — Орден Підв'язки і Кушак Ордена Чортополоха.

Чому принцеса Анна носить уніформу

Відомо, що принцеса Анна — єдина жінка-член королівської сім'ї, яка носить уніформу. Річ у тім, що члени королівської сім'ї, які мають військові та військово-морські зв'язки, носять військову форму на державних заходах з 19 століття. Принцеса є покровителем Королівського флоту і благодійної організації Королівської морської піхоти, а також головнокомандувачем Портсмута. Хоча насправді вона не служила в армії, як її брати король Карл III і принц Ендрю, вона є почесним контр-адміралом.

Щорічно вона виконує сотні заходів під своїм військовим патронажем і зараз очолює список найбільш працьовитих королівських осіб.

Король Чарльз ІІІ і принцеса Анна
Фото: Getty Images

Хода "Кольоровий загін"

Король Чарльз ІІІ і королева Камілла очолили процесію членів королівської сім'ї на параді кінної гвардії з Букінгемського палацу. Під час церемонії королівський прапор супроводжувала рота номер 9 ірландської гвардії.

У ході взяли участь понад 1400 офіцерів і солдатів, а також двісті коней. Крім цього, понад чотириста музикантів із десяти гуртів і барабанного корпусу марширували і грали в унісон. Після церемонії Чарльз повів членів королівської сім'ї і солдатів назад у Букінгемський палац.

Коли війська повернулися у свої казарми, король і королева з членами королівської сім'ї зібралися на балконі палацу, щоб подивитися фінал — захопливий проліт Королівських ВПС.

Нагадаємо, 6 червня повідомлялося, що принца Гаррі та Меган Маркл не запросили на день народження короля Чарльза. Минулого року пара теж не була присутня на Trooping the Color.

Теги по теме
Королевская семья
Источник материала
Поделиться сюжетом