Як повернути гроші за куплений генератор: програми для мешканців Києва
Як повернути гроші за куплений генератор: програми для мешканців Києва

Як повернути гроші за куплений генератор: програми для мешканців Києва

Мешканці Києва можуть скористатися програмами щодо повернення частини грошей за куплений у багатоповерхівці генератор.

Через повернення практики регулярних відключень електроенергії у столиці та неможливості користуватися ліфтами, а в багатьох будинках також послугами водопостачання, багато жителів Києва замислилися про покупку генератора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Києві є кілька програм, за якими можна повернути гроші за куплений у будинок генератор, повідомляють znaj.ua з посиланням на Петра Пантелєєва, заступника голови КМДА.

За програмою енергоефективних проектів "70/30%" можна відновити 70% вартості генератора. Програма доступна для ОСББ та ЖБК, вже у столиці реалізовано за нею близько 700 проектів.

Також існує програма "Капремонт", вона доступна і для будинків, в яких немає ОСББ або ЖБК.

Третя програма – "Порядок часткового відшкодування вартості незалежних джерел енергії" – вона покриває 75% вартості обладнання, актуальна для бензинових, дизельних, газових генераторів, сонячних зарядних станцій, інверторів тощо. За цією програмою вже встановлено понад 670 генераторів та одиниць різного типу обладнання.

Щоб використати програму компенсації, потрібно купити генератор або сонячну зарядну станцію, потім зібрати необхідні документи: завірену копію видаткової накладної для придбання генератора, завірену копію витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, копію протоколу співвласників будинку про вибір управителя (тільки для будинків, де є управителі). Потім потрібно заповнити заявку та звернутися до районної адміністрації (РДА). Далі залишається лише чекати на затвердження заявки.

У РДА переліки на відшкодування формуються регулярно кожні два місяці.

Отримати відшкодування витрат можуть: об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), житлові кооперативи (ЖБК), управителі багатоквартирних будинків, обрані співвласниками.

Київська влада покриває до 70% видатків, але сума компенсації не перевищує 80 тисяч гривень.

Нагадаємо, Vgorode писав про те, як у Києві замінюють ліфт за 700 гривень за програмою співфінансування капремонтів у столиці.

Источник материала
Поделиться сюжетом