Росіян штрафуватимуть за картоплю на дачі: скільки доведеться заплатити
Росіян штрафуватимуть за картоплю на дачі: скільки доведеться заплатити

Росіян штрафуватимуть за картоплю на дачі: скільки доведеться заплатити

На росіян, які продають картоплю без реєстрації як індивідуального підприємця, чекає штраф до 2000 рублів. А якщо овочі були вирощені з власних бульб, покарання збільшиться ще сильніше.

РосЗМІ попередили садівників країни-агресора про те, що продавати можна тільки овочі, насіння для яких було куплено у спеціально призначених для цього магазинах. В іншому випадку на них чекає штраф у розмірі 500 рублів (228,5 грн), оскільки це порушує правила виробництва насіння сільськогосподарських рослин. А ось за продаж без реєстрації доведеться заплатити 500-2000 тис. рублів.

Крім того, режим диктатора Володимира Путіна приготував для росіян-дачників кілька інших "приємних" сюрпризів, зокрема їм заборонено вирощувати кучеряву рослину іпомею триколірну, яка часто використовується для вертикального озеленення.

У лютому 2024 року цю квітку внесли до списку нарковмісних рослин – її насіння містить психоделічну речовину ергін, яка викликає галюцинації і може призводити до залежності. Порушникам заборони загрожує ув'язнення до 2 років при виявленні на ділянці понад 10 таких рослин, а за особливо великі плантації – до 8 років.

Крім того, до Земельного кодексу і законодавства РФ хочуть внести поправки, що дозволяють штрафувати за ділянки, ненаведені в "придатний для використання стан". При цьому те, що багато ділянок використовуються тільки для відпочинку, авторів поправок не цікавить.

Також OBOZ.UA повідомляв, що через падіння російської економіки громадяни країни-агресора готові масово відмовлятися від зарплатних амбіцій для збереження роботи. До зниження зарплати готовий кожен третій росіянин – новий історичний рекорд.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Источник материала
Поделиться сюжетом