Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ стала очільницею окупаційного відділення «Союзу православних жінок»
Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ стала очільницею окупаційного відділення «Союзу православних жінок»

Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ стала очільницею окупаційного відділення «Союзу православних жінок»

У 2022 році Ганна Коробова перейшла на бік росіян, а згодом стала редакторкою окупаційного медіа «Таврія».

Колишня редакторка херсонського телеканалу ВТВ+ Ганна Коробова очолила окупаційне Херсонське обласне відділення міжнародної організації «Союз православних жінок». Про це повідомило ІМІ з посиланням на відповідні дані в російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Окрім Коробової, засновницями організації стали Ксенія Тарасенко, Поліна Гуценко та Галина Кременьова, які працюють на рядових посадах в окупаційній адміністрації Херсонської області, а також Галина Сагач, професорка Херсонської академії неперервної освіти. 

В ІМІ нагадали, що «Союз православних жінок» створили у 2010 році з благословення російського патріарха Кирила для «сприяння зміцненню ролі Російської православної церкви в житті суспільства». Того ж року був зареєстрований «Союз православних жінок» в Україні, очільницею якого стала проросійська політикиня Наталя Вітренко.

У 2022 році Ганна Коробова перейшла на бік росіян. Під час окупації Херсона та після втечі на лівобережжя вона була не дуже публічною.

Однак вже в червні 2023 року Служба безпеки України оголосила підозри вісьмом пропагандистам, які запускали в Херсоні канал «Таврія». Їх звинуватили у створенні організованої злочинної групи для ведення інформаційної діяльності у співпраці з Росією. Серед підозрюваних була й Ганна Коробова, яка, за даними слідства, стала головною редакторкою окупаційного мовника.

За інформацією херсонського видання «Кавун.Cіtу», йдеться про 33-річного херсонця Владислава  Владимирова. 

Фото: Ганна Коробова/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Херсон
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны